En bred kabelskjuler kan føre strøm-, antenne- og andre tilkoblingsledninger skjult ned på veggen.

En bred kabelskjuler kan føre strøm-, antenne- og andre tilkoblingsledninger skjult ned på veggen.

Løse ledninger roter

Det finnes ikke en eneste interiørarkitekt som har designet en stue med løse kabler som snor seg over gulvet, eller med ledninger i tykke bunter som er trukket langs alle lister, opp på veggene og ut på himlingen.

Likevel er dette faste innslag i de fleste hjem, fordi vi setter pris på en bra TV med subwoofer og surroundlyd, og kanskje et musikkanlegg som også krever ledninger i rike mengder. I tillegg kommer lamper, antennekabler og nettforbindelser – og ikke noe av dette er pent.

Skjul ledningene

Men du kan heldigvis gjøre noe med det. Her får du en rekke gode forslag til hvordan du kan få kontroll på ledningene, gjøre dem mindre synlige eller få dem til å forsvinne ut av syne.

Det er enklest å skjule kabler og ledninger i smale kabelskjulere av plast, som kan settes langs listene. Men det er heller ikke det aller vakreste. Velger du å ofre litt mer tid og penger, kan du skjule ledningene ganske elegant. Hva du velger å gjøre, er helt opp til deg.

Redaksjonen anbefaler: 10 tips: Orden i ledningene

1. Kabelskjulere

Kabelskjulere, ledningslister, kabelskinner – de har mange navn, og enda flere utforminger og størrelser, men prinsippet er det samme: Skjulerens innerste del klistres eller limes på veggen eller i taket, ledningene trykkes på plass i den, og “lokket” trykkes på plass. Hvis ikke listen da er laget av myk plast, slik at den helt enkelt bare vris opp når ledningene skal legges inn i den.

Ledningene blir usynlige. I stedet ser du kabelskjuleren, så det er fortsatt tydelig for enhver hvor ledningene er. Fordelen er at skjuleren ser ut som om den har rett til å være der, og den kan også plasseres både pent og rett. I tillegg beskytter kabelskjuleren ledningene.

Det ligner en del av fotlisten, men det er en ledningsskjuler.

Det ligner en del av fotlisten, men det er en ledningsskjuler.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og få flere smarte ideer til å skjule ledningene:

  1. Kabelskjuler som taklist

  2. Kabelskjuler utenpå listene

  3. Skjult bak fotlistene

  4. Ledninger rundt døren

  5. Ledninger bak tapetet

  6. Ledninger bak møblene

  7. Ledninger i veggen

  8. Skjult i isolasjonen