Et lag hvit maling gjør underverker på et gulnet profilert panel. Hvis du gjør som maleren, kan du klare det meste av arbeidet fra gulvet – og spare mange turer opp og ned stigen.

Maleren arbeider naturligvis raskere enn oss andre. Men lærer du noen av hans metoder, kan du sette opp tempoet, og arbeidet med å male tretaket vil bli mye lettere.

Dekk til før du maler paneltaket

Det tar tid å dekke ordentlig med maskeringstape langs lister, legge papp eller plastikk på gulvet og over møbler og veggene. Men tiden du bruker på dette, er også viktig for det ferdige resultatet.

Hopper over grunnrens

Når maleren skal male paneltaket, hopper han over grunnrensen. Det tar for lang tid og treet risikerer å reise seg, slik at det også må slipes. Bruk heller et ekstra lag med maling.

Hvis paneltaket er veldig møkkete, bør du vaske det. Men det må være helt tørt før du setter i gang med malingen. Ellers hefter ikke grunningsmalingen så godt. I et hvitpigmentert tak, er ett lag grunning og to lag toppmaling nok.

Ekstra maling på mørke tak

Mørke takpanel skal i mange tilfeller ha enda ett lag. Regn med 3-5 liter grunningsmaling og 2-3 liter toppmaling pr. lag til 20 kvadratmeter tak.

Det er viktig å bruke en grunningsmaling som dekker kvistene i et profilert panel ordentlig. Vil du være på den sikre siden, kan du pensle med en kvistlakk før du starter.

Last ned PDF-en og få malerens beste tips til hvordan du fort og enkelt kan male et profilert paneltak.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Spar penger på maling!

Vi har alle sammen erfart det: Vi er ferdige med å male, og står igjen med halve (og hele) spann med dyr maling, som vi ikke får bruk for fordi vi har kjøpt for mye. I motsatt tilfelle står vi søndag ettermiddag og mangler akkurat den siste lille skvetten med maling som ferdigstiller prosjektet.

Dette kan du unngå ved å måle opp riktig før du kjøper maling. I denne artikkelen viser vi hvor enkelt det er. Det er den samme formelen uansett om du skal male stuen, uteboden, huset utvendig eller gi terrassen ny trebeskyttelse.

Ja, takk: Jeg vil gjerne se hvordan jeg enklest beregner hvor mye maling jeg skal kjøpe.

VIDEO: Her kan du se laseravstandsmåleren i aksjon: