Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Effekten av å male halvgammelt, gult furupanel hvitt, er fantastisk. Det er ikke bare pent i seg selv, det får også boligen til å virke større og lysere. Hvis du vil selge huset, vil det med en gang gjøre huset mye mer innbydende for en kjøper. Hvis du ikke skal selge, er det desto bedre, for da får du selv stor glede av den relativt beskjedne innsatsen.

Før du begynner å male taket

Når du maler panelbord hvite, skal du gjøre som maleren ville gjort. Det krever grundig forarbeid, men det tjener seg deretter rikelig inn når du skal male. Alt i alt vil du bruke mindre tid enn om du prøver å male med en gang, og resultatet ditt blir mye flottere når du følger maleren i alle hans fire faser.

Først rengjør du panelbordene og dekker til det som ikke skal males. Da maler du raskere, og malingen havner kun der du vil ha den. Etterpå legger du på en grunning som sperrer inn nikotin, sot, harpiks og annet som kan svette ut. Deretter tetter du sprekker og hull. Særlig de hullene profilene danner mot listene. De er en naturlig del av et ubehandlet tak, men de blir altfor tydelige når du maler.

Til slutt skal du male. Det går fort, og det blir pent.

Last ned hele artikkelen og se hvordan det gjøres.