Godt malerarbeid beskytter kledningen, slik at den kan holde nærmest evig. Og godt malerarbeid holder i seg selv i mange år.

Godt malerarbeid beskytter kledningen, slik at den kan holde nærmest evig. Og godt malerarbeid holder i seg selv i mange år.

Vi gjør de samme feilene igjen og igjen når vi maler huset utvendig. Noen feil gjør jobben vanskelig. Noen feil gjør resultatet stygt. Og noen feil gjør at malingen – og i verste fall også kledningen – kun holder i noen få år.

Her er åtte av de mest vanlige feilene vi gjør når vi maler huset utvendig:

  1. Vi maler veggen når den er for fuktig.
  2. Vi glemmer å vaske overflaten godt.
  3. Vi hopper over grunningsoljen.
  4. Vi unnlater å dekke til det som ikke skal males.
  5. Vi hopper over ekstra sopp- og algedreper.
  6. Vi bruker billige (dårlige) pensler.
  7. Vi lar gamle kvisthull stå åpne.
  8. Vi tror at grunningsmaling er noe unødvendig fjas.

Hvis du kan nikke gjenkjennende til et par av disse feilene, så kan du laste ned artikkelen ved siden av. Der kan du lese om flere feil vi gjør, få forklaringen på hvorfor det er dumme ting å gjøre – og få gode råd til hvordan du skal male så jobben blir enklere, resultatet blir bedre, og hva du skal gjøre for at både maling og kledning skal holde seg pen i mange år.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Bruk en fuktmåler før du maler treverk!

Hvis du prøver å male et treverk som er for fuktig, vil malingen skalle av fordi fukten trenger ut av treet når det tørker. I verste fall vil den fukten som du lukker inn under et lag maling få treet til å råtne. Derfor anbefaler vi at du bruker en fuktmåler. Den stikker du inn i treet, og er fuktprosenten høyere enn 15 % burde du vente til solen og vinden har tørket treet.

Akkurat nå får du en multidetektor som inneholder fuktmåler, sammen med to nummer av Gjør Det Selv.

Ja takk: Vis meg multidetektoren!