Vinduer og vegger har hittil vært holdt i tradisjonelle farger. Med et par klikk på appen, kan du se om de vil se bra ut i for eksempel rødt og gult.

Vinduer og vegger har hittil vært holdt i tradisjonelle farger. Med et par klikk på appen, kan du se om de vil se bra ut i for eksempel rødt og gult.

Før du kjøper veggmaling eller takmaling, er det smart å vite hvilken farge du trenger, og hvor mye du skal bruke. Begge deler får du hjelp til med de nye farge-appene, som kan lastes ned til en telefon eller et nettbrett.

De fleste produsenter av maling har etter hvert lansert apper til smarttelefoner og nettbrett, slik at det er mulig å skifte farger på alt fra vinduer og dører, til tak, fasade og gjerde.

Det eneste du skal gjøre, er å ta et bilde av det du skal ha malt, og deretter velge en farge i appen. Når du har pekt på området som skal males på bildet, skifter appen automatisk ut den opprinnelige fargen med den nye.

Maler like bra ute som inne – i all slags vær

Skal du male husvegg eller vinduer utvendig, er appen til stor hjelp. Vurderer du å gi endeveggen i stua i en sterk farge, eller male det gulnede paneltaket kritthvitt, kan appen ikke unnværes.

Med en av de mange farge-appene får du hjelp før du bestemmer deg. Det kan spare deg for mange diskusjoner og ergrelser – og penger, ikke å forglemme.

MASSER AV FARGER

Det er bokstavelig talt hundrevis av nyanser og farger å velge blant på farge-appen. Her et lite utvalg til inspirasjon! 
 

HER FINNER DU FARGE-APPER

  • Sadolin Vizualizer
  • Nordsjö Visualizer
  • Jotun ColourMatch
  • Flüggers Fargeguide, som vi omtaler i Gjør Det Selvs utgave 13-2016 er ikke tilgjengelig lenger. Men de andre appene vi har nevnt, kan det samme.