Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Derfor SKAL du fjerne nedfallseplene dine

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Høsten står for døren, og frukten begynner så smått å falle ned fra trærne. Men ikke la dem ligge for lenge - de tiltrekker seg ubudne gjester!

Raadne-aebler

Jo flere frukttrær du har stående i hagen, desto flere ubudne gjester kommer frem om høsten når frukten faller ned fra trærne. Det vrimler bokstavelig talt av liv ute i hagen.

Det er utrolig idyllisk å ha frisk, selvplukket frukt gjennom sommeren, men det er ikke så veldig idyllisk å ta en eplebit med en mark i - eller enda verre: med en halv mark i! Likedan når det nesten er livsfarlig å innta frokosten på terrassen med massevis av rasende veps vrimlende rundt wienerbrødet.

Men det er faktisk enkelt å unngå. Det fungerer nemlig å fjerne nedfallsfruktene så raskt som mulig. Da slipper du veps og mordersnegler, og da vil du slippe både hele og halve mark i eplene dine til neste år.

LES MER: Slipp unna ENDA flere skadedyr

Mordersnegle

Råtten nedfallsfrukt er gull for en mordersnegle på tokt. Problemet er at frukten tiltrekker seg mordersnegler både fjernt og nært, og sneglene ødelegger også alt annet på sin vei.

Veps

På slutten av sesongen er vepsen på utkikk etter sukker. Og der det ligger råtten frukt på gressplenen, er det helt sikkert også veps. Husk hansker når du fjerner frukten!

LES OGSÅ: Slik slipper du unna veps i hagen!

Skadedyr

Eplevikleren er den klassiske ”marken i eplet”, altså før den utvikler seg til en fin, liten sommerfugl.

Larvene borer seg inn til eplets kjerne, og når frukten faller ned fra treet, overvintrer de i de øverste jordlagene eller i barken på treet.

Neste sesong kan epleviklerne infisere enda flere frukter.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake