20 meter gjerde - på én dag!

Bruk stolpespyd, og få jobben gjort i en fei. En snor, en liten slegge og et vater er alt du skal bruke. Spydene er galvaniserte og løfter stolpene opp fra bakken, slik at de ikke råtner.

Stolpespydene gjør det mye enklere å sette opp et gjerde.

Du slipper det tunge arbeidet med å grave hull, flytte masse og blande betong - stolpespydene skal bare slås ned med en liten slegge.

Spydene kan ikke brukes til alt, men de kan brukes til mye.

Vi forteller deg hvilke spyd som kan brukes til hva, og vi viser deg hvordan du enklest får spydene til å stå rett, slik at gjerdet kommer til å se pent ut.

Stolpespydets egenskaper

Stolpespyd kan kjøpes i forskjellige størrelser og lengder. De skal ikke brukes til å forankre bærende konstruksjoner, men spydene er perfekt til for eksempel gjerder, vedskjul eller tørkestativ.

  1. Spydets innvendige størrelse skal matche stolpen. Det innvendige målet spenner fra 4,8 cm til 10 cm.

  2. Stolpene skrus fast med to franske treskruer (Ø 8). Plasser skruene over hverandre eller forskjøvet på hver side.

  3. De fire flikene på stolpespydet gjør det lett å slå det ned, samtidig som det gjør spydet veldig solid.

  4. Lengden på stolpespydene varierer typisk fra 45 til 75 cm.

  5. Spydet er laget i galvanisert stål, som ikke ruster. Det holder stolpene oppe fra bakken, slik at de unngår fukt og råte.

Slik sikrer du at stolpespydene står rett

Den største utfordringen når stolpespydene skal plasseres, er å få dem til å stå rett - både den ene og den andre veien. Men hvis du går systematisk til verks, kan det fint la seg gjøre.

1

Bruk stolper i riktig størrelse. Tilpass heller en litt for stor stolpe i bunnen, slik at den passer perfekt i stolpespydet, fremfor å bruke en stolpe som er for liten. Hvis stolpene er for små, er det vanskelig å sette dem rett, og de blir lett løse i spydet.

2

Bruk en kloss når spydene skal slås ned - da unngår du å ødelegge galvaniseringen.

3

Det første spydet plasseres der gjerdet skal starte. Slå deretter ned en pinne i motsatt ende, og trekk en snor mellom de to punktene.

4

Lag en avstandslist, som har samme lengde som gjerdemodulen. Her brukes en av gjerdestolpene som avstandslist.

5

Avstandslisten plasseres mellom spyd 1 og 2, så tett på snoren som mulig.

6

For å få riktig avstand mellom stolpene snus spydet på hodet. Toppen av spydet, som nå vender ned, støtes helt inn mot avstandspinnen og plasseres langs snoren. Slå deretter et par ganger på spissen av spydet for å lage en markering i bakken.

7

Kontroller at markeringen fra toppen av spydet sitter rett etter snoren. Plasser deretter spissen på spydet midt i markeringen, og slå ned spydet.

8

Halvparten av spydet kan slås ned før et vater er nødvendig. Deretter kontrolleres det jevnlig at spydet står loddrett, i takt med at det slås ned. Er ikke spydet helt rett, kan det fortsatt rettes opp litt etter at stolpene er montert.

9

Når spydene er slått ned, kan stolpene monteres. Etter at stolpene er montert i stolpespydene, er det en god idé å kontrollere at spydet står loddrett enda en gang, før stolpeendene kappes i høyden.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Gjerde