Så enkelt retter du opp et skjevt gjerde

Hvis gjerdet, stakittet eller leveggen har fått en slagside, og heller faretruende til den ene siden, varer det neppe lenge før du må lage deg et nytt. Men med et enkelt triks, kan du utsette investeringen og den tunge jobben noen år.

Ser gjerdet ditt så skjevt ut? Fortvil ikke, det er enkelt å rette det opp.

Det er stolpenes skyld at gjerdet er skjevt

Når gjerdet er i ferd med å velte, er det nesten alltid stolpenes skyld. Enten er de ikke satt dypt nok i bakken, eller så er en eller flere av stolpene råtne. Begge problemene må naturligvis løses permanent, altså ved at du begynner forfra med å sette opp nye stolper til gjerdet. Men før du gir opp bare ved tanken på den tunge jobben, kan du altså kjøpe deg litt tid.

En ekstra stolpe støtter gjerdet

En løsning som fint kan holde 2-3 år, består av å sette opp støttestolper ved de stolpene som er skjeve. Uansett om stolpene til gjerdet ikke er satt dypt nok, eller gjerdet heller fordi stolpene er råtne, vil en støttestolpe kunne gjøre noe med problemet.

Du graver simpelthen litt ned ved siden av de eksisterende stolpene, og slår ned en ny stolpe ved siden av (den nye skal helst være litt tynnere enn den opprinnelige, ellers kan det være vanskelig å slå den ned). Slå ned stolpen på den siden som gjerdet heller mot.

Redaksjonen anbefaler: Vedlikeholdsfri levegg av kompositt og betong

Stolpe støtter gjerde

Ved å slå ned en ekstra stolpe ved siden av den gamle og skjeve, kan du rette opp gjerdet.

Det "nye" gjerdet holder ikke evig

Løsningen er ikke permanent. Den holder noen år, men de nye støttestolpene har ikke styrke nok til å motstå sterk vind eller andre kraftige påvirkninger på gjerdet. Men løsningen gir deg tid til å planlegge hvordan det nye gjerdet skal bygges.

LES OGSÅ: Alt om gjerder

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Gjerde