Hageporten vår er dobbel, fordi innkjørselen er bred. Du kan også lage porten med én dør, hvis det passer bedre til huset.

Hageporten vår er dobbel, fordi innkjørselen er bred. Du kan også lage porten med én dør, hvis det passer bedre til huset.

En gang var det å lage flotte og elegante treskjøter en oppgave som var forbeholdt garvede snekkere, som med et stemjern og lang erfaring kunne lage treskjøter som var både flotte og nesten usynlige.

En kapp-/gjærsag får du i dag kjøpt for en relativt billig penge, og da kan alle som vil henge med. Sagen kan med stor presisjon lage perfekte snitt i treet, og det er nettopp det verktøyet som gjør oss i stand til å lage denne smarte og solide hageporten med bladskjøter.

Det er viktig at sagen er justert helt riktig, slik at vi kan lage de millimeterpresise snittene som skal brukes til skjøtene – snittene som får porten til å se elegant ut. Derfor bruker vi tid på å finjustere sagen, før vi begynner å lage de forskjellige elementene til porten.

Når det gjelder utsmykkingen på porten, er det kun fantasien som setter grenser. De to delene på porten vår møtes i en sol, men ønsker du et annet motiv, kan du prøve deg frem. Målene til hageporten avhenger av bredden på innkjørselen eller hagegangen din.

Last ned byggeveiledningen

Last ned byggeveiledningen her på siden og få en utførlig trinn for trinn guide til prosjektet. Vi viser blant annet hvordan du finjusterer kapp-/gjærsagen, slik at du kan lage de flotte bladskjøtene som gir porten et elegant utseende.

Redaksjonen anbefaler: Sjekk fuktigheten før du maler!

Når du skal male treverk utendørs, må du alltid være sikker på at fuktigheten i treet er under 18 prosent. Hvis treet er fuktigere enn de 18 prosentene, stenger du inne fukten. Og siden vann alltid finner seg en vei ut, vil malerjobben være bortkastet arbeid, ettersom malingen vil flasse av i løpet av et par måneder.

Derfor anbefaler vi at du bruker en fuktmåler før du maler.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fuktmåler for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her ser du en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner: