Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hageport

Det finnes mange forskjellige flotte hageporter du kan lage. Og vi har masser av grundige byggeveiledninger på lager! Det er ikke vanskelig å bygge en hageport, og uansett om du er på utkikk etter en liten og smal en, en bred med flere innganger eller en stor og tung skyveport, så hjelper vi deg godt på vei!

Alle artikler om hageporter

Hvordan bygger man en hageport?

Det er ikke vanskelig å bygge sin egen hageport. Med presise oppmålinger og en god arbeidstegning kommer du langt. Vi har forskjellige typer hageporter i tre, som du kan velge å bygge. Vi guider deg hele veien, trinn for trinn. Enten du vil bygge en hageport i et gjerde, stakitt eller mellom noen busker i hagen.

Bygg en klassisk hageport

Du kan enkelt, raskt og billig bygge en klassisk hageport. Det krever verken spesialverktøy eller store snekkerkunnskaper. Vi viser deg hvordan du selv bygger en ramme med skråstivere, trebord eller staver til en hageport. Uansett om du velger å støpe stolper av betong eller trykkimpregnert tre, får du en grundig veiledning til en sikker bærende konstruksjon. Sist, men ikke minst, skal hageporten henges opp. Det krever at du måler opp grundig, slik at hengsler og beslag monteres riktig.

Valg av materialer til en hageport

Vi gir deg gode tips til valg av materialer. Du kan for eksempel bygge rammen til hageporten i rent tre, som du selv impregnerer. Rent tre er som regel av bedre kvalitet enn det typiske trykkimpregnerte treet.

Hageport i tre

De fleste hageporter blir bygget i tre. Det er enkelt og praktisk å arbeide med, og gir også mulighet for å være kreativ med utformingen av hageporten. Du trenger heller ikke å være utdannet snekker for å lage en flott hageport i tre.

Stolper - den bærende konstruksjonen

Frittstående stolper skal alltid graves ned, stolpesko og lignende vil aldri gjøre stolpene stabile nok til å bære en hageport. De skal ned i frostfri dybde, med nok betong rundt til å låse dem fast i bakken. Det er hardt arbeid, men det er ingen vei utenom - og du blir belønnet for de ekstra timene i mange år fremover.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake