Plasser beslaget på stolpen så det heller et par mm inn mot veggen. Det minsker sjansen for at porten kommer til å henge. For å få hjørnet helt rett, skal du skru forsiktig, litt om gangen, fra hver side.

Plasser beslaget på stolpen så det heller et par mm inn mot veggen. Det minsker sjansen for at porten kommer til å henge. For å få hjørnet helt rett, skal du skru forsiktig, litt om gangen, fra hver side.

Hageporter kan irriterende fort komme til å henge. Derfor har vi spurt en tømrer hva han gjør for å unngå at det skjer. Det viser vi deg her. Følger du hans gode råd, kan du være trygg på at porten vil holde seg pen.

Denne porten består av en ramme, med et frest spor til en liggende kledning. Uansett hvilken type port du lager, er det viktig at du stiver den opp med en skråstiver. Den gir porten stabilitet, og er en av de viktigste elementene blant de som bidrar til en sterk og solid port.

Det er selvfølgelig også avgjørende hvordan stolpen som porten skal henge på settes opp, for eksempel på husveggen. Her viser vi en solid innfesting med gjengestenger i en murvegg. Skal du montere porten på en trevegg eller et gjerde, kan stolpen bare skrus fast.

Tømrerens 5 beste tips

  • 1. BESLAG: Vinkle beslaget litt inn mot veggen.
  • 2. HJØRNESKJØTER: Skru forsiktig, og få flotte gjærskjøter.
  • 3. INNFESTING : Stolpen på veggen skal sitte godt fast.
  • 4. LINJER: Det ser pent ut når bordene flukter.
  • 5. SKRÅSTIVER Sikrer stabilitet og en vinkelrett port.

Last ned hele artikkelen, og få trinn for trinn-veiledninger til alle de fem tipsene.

Redaksjonen anbefaler: Sjekk fuktigheten før du maler!

Når du skal male treverk utendørs, må du alltid være sikker på at fuktigheten i treet er under 18 prosent. Hvis treet er fuktigere enn de 18 prosentene, stenger du inne fukten. Og siden vann alltid finner seg en vei ut, vil malerjobben være bortkastet arbeid, ettersom malingen vil flasse av i løpet av et par måneder.

Derfor anbefaler vi at du bruker en fuktmåler før du maler.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fuktmåler for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her ser du en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner: