Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan banker jeg lange påler ned i bakken?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:

Jeg har kjøpt en stabel med to meter lange, spisse påler til et lett gjerde, som skal være nesten 1,5 meter høyt. Men jeg tenkte ikke på hvordan jeg får slått ned pålene. Jeg rekker jo ikke opp til enden med den tunge hammeren, og det er vanskelig å slå ordentlig når jeg står på en stige.

Løsning:

Du må lage noen hull til pålene ved å slå ned en kortere, spiss påle 40-50 cm først. Den trekker du opp igjen ved å spenne på en kloss og vippe den opp med en vektstang. Alternativt kan du lage hull med et spett. Deretter skal det være mulig å slå de lange pålene ned i de tomme hullene. Når du slår på enden av en påle med en tung hammer, vil pålen lett flises opp, eller kanskje i tillegg sprekke.

Det unngår du ved å bruke en spesiell pålehammer – et rør med håndtak, som føres opp og ned over den øverste enden av pålen. Alternativt kan du beskytte pålene under hammerslagene med en bit av en sykkelslange du binder fast rundt enden av pålen med en ståltråd. Dermed kan du bare banke løs.

Les mer: Gjerde i 100 år

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake