Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Sommeren gjennom gir vedstabelen le på terrassen, beskyttet av et enkelt heve-/senketak. Til vinteren ligger veden lett tilgjengelig for henting.

Sommeren gjennom gir vedstabelen le på terrassen, beskyttet av et enkelt heve-/senketak. Til vinteren ligger veden lett tilgjengelig for henting.

En vedstabel kan være mye mer enn bare en stabel ved. Denne stabelen, på kanten av en terrasse, skaper både skjerming mot nysgjerrige blikk, le mot vinden og en hyggelig blomsterhylle.

Når det blir kaldt, og terrasselivet erstattes av peishygge, hentes veden rett utenfor terrassedøren, og selv om du fjerner noen kubber, ødelegger du ikke skjermingen av de som ligger under. Etter hvert som stabelen blir mindre, senker vi bare taket som dekker toppen.

Taket – som også kan brukes som hylle – lages av planker som dekkes av takbelegg. Det henger på loddrette stolper som taket kan flyttes opp og ned på. Her føyer vi en ekstra stolpe til to andre stolper, som allerede står på terrassen.

Last ned hele artikkelen og få en trinn for trinn veiledning til den smarte leveggen. Vi viser deg blant annet hvordan du bygger og henger opp det justerbare taket.

Redaksjonen anbefaler: Er veden din tørr nok?

Veden din bør ha en fuktighet på under 18% før du fyrer med den. Ellers vil du ikke oppnå en optimal forbrenning. Dessuten vil den våte veden i peisen utvikle seg til mer røyk, som kan sette seg i skorsteinen som løpesot - og i verste fall forårsake en skorsteinsbrann.

Derfor anbefaler vi at du alltid sjekker om veden din er tørr nok før du fyrer med den. Den sikreste metoden er å bruke en fuktmåler.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fuktmåler for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her kan du også se en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner.