Forleng levetiden på gjerdet med stolpehatter

Når du setter stolpehatter på gjerdet ditt, beskytter du treet og forlenger levetiden. Stolpehattene er også forholdsvis billige og enkle å montere.

Stolpehatt: Forleng levetiden på gjerdet med stolpehatter

Bygger du et gjerde, er det en god ide å beskytte endetreet på stolpene - slik at de holder lenger.

En stolpehatt beskytter endetreet

Treverk utendørs blir utsatt for alt mulig slags vær - sol, vind, regn, kulde og frost. Særlig endetreet er ekstra utsatt, ettersom treet tar opp mer fukt i endene. Derfor er det en god ide å beskytte stolper med en såkalt stolpehatt. Stolper har jo nettop det kjennetegnet at endetreet stikker opp i luften, og om de har en vannrett endeflate kan vann enkelt samle seg på toppen - noe som med tiden vil føre til fuktskader som sopp og råte. Men dette kan du unngå med en stolpehatt.

Stolpehatter i forskjellige størrelser

Stolpehatter finnes i forskjellige størrelser, materialer og form. Størrelsene er tilpasset de forskjellige typene standardstørrelser som stolper har. Stolpehattene kan for eksempel være runde eller firkantede, som stolper også kan være. Noen stolpehatter er flatere, mens andre er litt høyere, men de fleste har en liten forhøyning på midten slik at vannet kan renne av.

Stolpehatter i forskjellige størrelser

Denne runde stolpehatten er laget av galvanisert stål. Toppen på midten sikrer at vannet enkelt renner av.

Stolpehatter i forskjellige materialer

Stolpehatter i galvanisert stål eller aluminium er mest vanlig. Stolpehatter kan også fås malt i for eksempel hvit eller svart, som er ofte brukte farger på gjerder og stakitt. I den mer eksklusive enden, finnes også stolpehatter i kobber eller messing. De er også dyrere.

Stolpehatter i forskjellige materialer

Om du har et svart gjerde, kan du få stolpehatter i tilsvarende farge slik at den blir usynlig når du monterer den.

Montering av stolpehatt

Det er ganske enkelt å montere en stolpehatt. Den settes bare fast med spiker eller skruer i de små hullene som er laget i den korte lodrette delen på stolpehatten. Ettersom stolpehattene er forholdsvis billige, er det både enkelt og fort gjort å sikre at stolpene - og dermed gjerdet eller stakittet - får en lenger levetid bare ved å montere stolpehatter på toppen.

Stolpehatt med lys

Det finnes også spesielle stolpehatter med LED lys med solceller, slik at leding ikke er nødvendig. Det kan være en smart løsning i en innkjørsel.

Stolpehatt med lys

Hvis du ønsker lys på gjerdet, er det også mulig å få stolpehatt med lys.

Hev stolpen opp fra den fuktige bakken

Husk at du også kan beskytte gjerdet ditt mot fukt fra bakken. Det kan du gjøre med stolpesko som du kan lese mer om i denne artikkelen: Slik bruker du stolpesko

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Gjerde