Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Tropisk tre er enormt flott. Samtidig er materialer fra tropiske tresorter blant de mest holdbare materialene du overhodet kan bruke. Men regnskogen forsvinner raskt på grunn av overfelling, og du skal være forsiktig med å kjøpe tropisk tre. Men finner du gjenbrukte materialer, er saken grei. Da har skaden allerede skjedd, treet er felt og brukt, og da gjelder det å utnytte det på best mulig måte.

Vi kom over et parti azobematerialer som vi kjøpte litt av, og brukte dem til å lage dette flotte grillbordet. I mange år har det vært brukt i en nå nedlagt epleplantasje. Hos oss har materialene fått nytt liv – som et unikt møbel til hagen.

Presisjon er avgjørende

Grillbordet er en enkel konstruksjon, men det krever ekstrem nøyaktighet å få det til å se bra ut. Alle deler skal nemlig passe nøye sammen.

Du får bruk for godt verktøy, og det skal være sterkt, for azobe er hardt som betong – det ødela både sirkelsagblad, proppbor og fresestål for oss. Du må også belage deg på et skikkelig tålmodighetsarbeid når du skal ha alle listene til å passe i rammene.

Last ned byggeveiledningen og få en trinn for trinn-guide

I byggeveiledningen får du en komplett materialliste og vi viser deg trinn for trinn hvordan du kommer i mål med det flotte grillbordet. Du kan se hvordan:

  • stolpene skjæres til i de riktige målene
  • du bygger en smart mal som sikrer samme dybde i vangene
  • sporene til spilene freses
  • tappskjøtene justeres
  • spilene limes fast og oljes