Enkle hageganger

Anleggsgartneren vil her vise hvordan du raskt kan anlegge en hagegang med ølandssten.

Ølandssten er flate med en ujevn overflate, og fås i atskillige fargevarianter. Anleggsgartneren starter med å legge steinene løst ut og rette dem til, inntil de ligger fornuftig.

Avstanden må ikke være større enn at det er naturlig å gå på dem. Når du er tilfreds med plasseringen, markerer du rundt steinen med en spade. Steinen fjernes, og anleggsgartneren graver så et ca 10-12 cm dypt hull der hvor steinen skal ligge.

Når hullet er gravd, fylles det med grus. Det må fylles i såpass mye at steinen kommer til å ligge på nivå med resten av terrenget. Anleggsgartneren legger i steinen, slik at den jevneste siden vender opp. Med en klubbe slås steinen ned i grusen.

Anleggsgartneren bruker skaftet til å stampe grusen ned rundt steinen. Samtidig gjør det plass til at det senere kan legges jord helt opp til steinen. På samme måte legges resten av steinene.

Når alle steinene er lagt, skuffer anleggsgartneren jord bortover dem.Jorda skal ligge helt opp til steinene, så det med tiden kan vokse gress der.

Til slutt feier han bort den overskytende jorda, og hagegangen er ferdig. På kort tid kan du lage en flott hagegang, som holder i mange år og er lett å vedlikeholde, da du bare kankjøre over den med plenklipperen.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Hage