Feil! Du har klippet hekken i feil form
Du ser det noen ganger om vinteren: En hekk som har gitt etter for snømengdene, slik at den ligger helt flatt ned mot bakken, og kanskje aldri blir hekk igjen.
Rett ved siden av står det en annen hekk, som tilsynelatende er ubesværet av den tunge snøen. Forklaringen er logisk.
Hekken som gir etter for den tunge snøen, er ofte klippet slik at den er bredere i toppen enn i bunnen. Det betyr at den smale bunnen gir etter når det legger seg mye tung og våt snø oppå den brede toppen.
Du trenger ikke å klippe hekken så den tydelig snevrer inn øverst, den skal bare være litt smalere oppe enn nede.
Redaksjonen anbefaler: Test av hekksakser

Gjør som over 80.000 andre ...
Meld deg på nå, og få Gjør Det Selvs nyhetsbrev direkte i innboksen 2 ganger i uken.
Feil! Du har klippet hekken for tidlig
En nyplantet hekk blir allerede den første sesongen litt pjuskete å se på. Men du skal ikke klippe den i toppen før den rekker opp til sin endelige høyde. Klipper du den i toppen, stopper du veksten. Da risikerer du å få en meget lav hekk.
Du kan gjerne klippe den nye, pjuskete hekken i sidene. Det tar den ikke skade av.
Tips! Klipp to ganger, og gjør det enklere for deg
Mange klipper hekken før sankthans. Det kan være en god idé. Men klipper du hekken enda en gang på sensommeren, så gjør du faktisk jobben lettere for deg selv.
To stussinger i året, betyr at greinene ikke blir særlig kraftige, og da blir det faktisk snakk om to stussinger, ikke harde, svettefrembringende klippinger; klipp en gang i starten av sommeren, og en gang sist på sommeren. Så enkelt kan det gjøres.
REDAKSJONEN ANBEFALER: Guide til kjøp av den beste hekksaksen.