Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Jord

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Når du skal plante til krukkene dine, må du være oppmerksom på at det er stor forskjell på hvordan plantene vil trives i de forskjellige jordtyper som er i handelen. Det meste av pottejorda du kan få kjøpt er utmerket for dine krukkeplanter, men det er likevel stor forskjell på både pris og egenskaper.

Her er bare et lite utvalg av noen forskjellige slags jordtyper – fra grov torvjord til kompakt hagejord. Her er det en vanlig torvjord, som gir en god struktur til jorda. Den er blandet med produktet Perlite, et superlett granulat av vulkansk stein, som bidrar til å holde på fukten.

Perlite kan erstatte opptil 30 prosent av jorda i en krukke, og er derfor velegnet til store krukker, som ellers er vanskelige å flytte rundt på. Foran også en torvblanding, som inneholder små hvite kuler, som blir til fuktbevarende gelé.

Når de små hvite kulene fuktes, svulmer de opp til gelé, som her. Denne jorda er en ferdigblanding, som er spesielt god til roser. Den inneholder små granulater av leire, som er riktig gode til å holde på vannet i krukken.Til slutt en ferdigkjøpt pottejord.

Denne jorda er blandet opp med bitte små lecakuler, som bidrar effektivt til en god drenering i den tilplantede krukken. Jorda fra bøtta er helt vanlig hagejord. Hvor god den enn er i hagen, er den dårlig i krukker. Jorda er altfor kompakt og fin.

Vannet har vanskelig for å renne gjennom krukken, og røttene får vondt for å puste. Dessuten inneholder den helt sikkert også masser av ugressfrø, som raskt vil spire.

Så la hagejorda bli i hagen, og kjøp deg en god pottejord som passer til ditt behov. Det gir helt sikkert best resultat i krukken.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Bygge orangeri selv – slik gjør du

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake