Slik overlever gressplenen i ferien

Skal du klippe gressplenen helt kort, så den ikke vokser deg over hodet når du har ferie? Eller har gresset best av å bli litt høyt?

gressplen sommerferie

Ikke få panikk selv om gressplenen er blitt langhåret i løpet av ferien – det har den bare godt av.

FEM GODE RÅD for gressplenen i sommerferien

  1. Hold igjen på gjødslingen! Dropp plengjødslingen i ukene før ferien. Det er jo ingen grunn til å øke høyden på gresset ytterligere.
  2. Sjekk værmeldingen! Lover den en tørr og solrik periode, så la gresset beholde litt lengde – omkring 5 cm. Med den lengden vil gresset beskytte jorden og dermed røttene mot uttørking. Er det derimot utsikt til regn, kan du trygt klippe gressplenen kort før du reiser på ferie. Da er det større sjanse for at den ikke har vokst deg over hodet når du kommer hjem igjen.

LES OGSÅ: Lag en garasje til robotklipperen

  1. Spar på vannet! Gressplener er robuste og kommer seg raskt igjen – selv etter en lang, tørr periode. Så snart det regner igjen, vender både veksten og den grønne fargen tilbake.
  2. Fortvil ikke hvis du er bortreist i lengre tid! Tørke kommer gresset seg som sagt raskt over. Skulle det bli en våt sommer, så gled deg over at gresset har godt av å få en periode uten klipping, da det kan vokse og samle styrke. Sistnevnte gjelder for øvrig også på våren og sent på høsten.
  3. Ikke gå amok med gressklipperen når du kommer hjem! Knehøyt gress får de fleste hageeiere til å se rødt, men ikke klipp for mye av lengden på gresset med en gang. Generelt har gressplenen best av kun å bli klippet med 1/3-1/2 av lengden om gangen.

LES OGSÅ: Slik får du en plen i verdensklasse!

    Akkurat nå leser andre ...