Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mose i plenen

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:

Vi har en del mose der det tidligere har stått tre store trær og skapt skygge. Vi trodde mosen ville forsvinne av seg selv når den fikk sol, men det gjorde den ikke. Hvordan får jeg den vekk?

Løsning:

Det er flere metoder for å fjerne mosen, men de mest vanlige er følgende:

1. Elektrisk mosefjerner, som kjøres rundt på plenen som en gressklipper. Den har noen små “børster”, som river opp mosen uten å skjære og skade gresset. Med et par årlige overkjøringer, kan mosen holdes nede. Dette er den mildeste formen for mosefjerning.

2. En vertikalskjærer er mer effektiv enn mosefjerneren. Den har loddrette kniver, som skjærer litt ned i plenen og både fjerner mose og gir mer luft til gressrøttene, slik at mosens levevilkår forringes. Plenen kommer til å se litt medtatt ut, men etter en måneds tid er den pen igjen.

LES OGSÅ: Mosefjerner eller vertikalskjærer til gressplenen?

Hvilken metode du foretrekker, er litt avhengig av hva du selv ønsker, men felles for dem er at de etterlater nakne flekker som skal ettersås.

Du kan fjerne mose når jordtemperaturen er over 7-8 grader og gresset er i vekst, slik at det kan rekke å vokse opp igjen. Det vil altså si først på høsten, når gresset igjen har fått litt vann – eller i mai. Mosen trives dessuten bedre enn gress ved lave temperaturer.

Redaksjonen anbefaler: Test av plenlufter

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake