Ferdigplen

Rull ut gresset, og vann det. Så enkelt er det – nesten – med ferdigplen.

Det er et stort prosjekt å anlegge en helt ny gressplen: Den gamle plenen skal pløyes opp, alt gammelt gress og ugress skal fjernes og jorda skal jevnes, før du kan så gressfrø. Deretter følger en mange uker lang ventetid, mens du verken skal gå, leke eller gjøre noe annet på plenen.

Med ferdigplen kan du hoppe over den kjedelige ventetiden. Forberedelsene er i bunn og grunn de samme, men i stedet for å så frø og vente mange uker på at de blir til grønt gress, ruller du ut gressmatter som et teppe, og etterpå kan du ta plenen i bruk nesten med en gang.

Ferdigplen er selvsagt dyrere enn gressfrø. Mye dyrere faktisk. Du kan kjøpe gressfrø til 3-400 kvadratmeter for under 1000 kroner. For samme mengde ferdigplen skal du regne med en nesten en tjuedobling av prisen. Til gjengjeld slipper du å slåss mot ugress og vanne i mange uker – og du slipper fremfor alt å vente.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik legger du ferdigplen

Som å legge gulvteppe

Det er like enkelt å legge ferdigplen som det er å legge et gulvteppe. Når underlaget er plant, skal plenen bare rulles ut. Men det er et par ting du må vite før du legger rullegress.

I artikkelen som du kan laste ned her på siden kan du for eksempel lese om hva det koster å kjøpe ferdigplen, og når det er mest optimalt å legge. Vi viser deg trinn for trinn hvordan du:

  • forbereder plenen
  • legger ferdigplenen
  • retter de siste detaljene og samler gressmattene helt tett
  • vanner plenen.