Enkelt grillbord på hjul

Mangler du ekstra avsettingsplass ved siden av grillen, så følg med her. Dette grillbordet har en enkel konstruksjon og trilles rundt på hjul.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
6 timer
Pris
500 kroner

Kroker på sidene gir god plass til å henge opp grillredskapene, samtidig som de alltid er lett tilgjengelige.

Intro

Dette grillbordet har fått noen detaljer og litt ekstrautstyr som gjør det enda litt smartere. Bordplaten får blant annet en etterbehandling, så den blir mer motstandsdyktig mot fett og skitt. Vi lager også en avsettingsplate som passer i mellomrommene i bordplaten. Bordet får også hjul, så det er lett å trille rundt.

Veiledning

01
Slik bygger du grillbordet 8 Trinn

Når du skal kappe materialene, er det viktig at du får vinkelrette snitt. Da blir det enklere å sette sammen delene. Før du begynner monteringen, er det en god idé å slipe materialene glatte og jevne. Vil du male, er det også en fordel å gjøre det før bordet settes sammen.

Grillbordet består av tre rammer, som skrus sammen. Oppå rammene skrus bord fast til hyller og bordplate. Rammene skrus fast til lange vinkeljern, ett i hvert hjørne. Her velger vi å male vinkeljernene grønne.

1

Kapp til materialene. Sørg for å måle opp med en vinkel, så du er sikker på at snittet blir vinkelrett. Da blir delene enklere å sette sammen, og resultatet blir penere.

2

Treet slipes for å få en pen, jevn overflate. Det beste er å gjøre det før delene settes sammen. Her brukes slipepapir, korn 120, med maskin - det går raskest.

3

Rammene skrus sammen. Begynn med endestykkene til den underste rammen (B og D). Det skal være to i hver ende, slik at det er plass til å skru fast hjulene.

4

Sidestykkene (A) til rammen skrus på med 5 x 70 mm skruer. Forbor først, slik at treet ikke sprekker. De to andre rammene skrus sammen uten det ekstra endestykket.

5

Skru fast bordene (C og E) med 5 x 70 mm skruer. På de to nederste rammene plasseres (E) ytterst og den smale (C) i mid ten, så de flukter med rammekanten.

6

Bor hull i vinkeljernene når du har kappet dem til i lengden. Hullene bores med et 5 mm bor, og undersenkes ved å bore med et litt større bor etterpå. Hvis jernene skal males, er det nå du skal gjøre det.

7

Skru fast vinkeljernene til hyllene med 5 x 70 mm skruer. Vinkeljernene er lett avrundet i hjørnet, så rammene må slipes til litt først. Det er enklest å sette sammen bordet hvis du setter hyllene på høykant, og monterer ett vinkeljern om gangen. Hold vinkeljernene på plass med et par tvinger mens du skrur.

8

Monter bordplaten. Den skrus fast med 5 x 70 mm skruer til den øverste rammen. Skru eventuelt fra undersiden, for å unngå synlige skruer i bordplaten.

Materialer

48 x 98 mm:

 • 6 sider (A) à 71 cm
 • 6 endestykker (B) à 50 cm
 • 2 stykker (C) à 80 cm
 • 2 endestykker (D) à 41 cm

48 x 198 mm:

 • 4 stk. à 80 cm til hyller (E)
 • 3 stk. à 95 cm til bordplate (F)

Dessuten:

 • Vinkeljern, 40 x 40 mm, 1,5 mm tykke, 4 stk. à 80 cm
 • Spraymaling til metall
 • Hjul, 4 stk, f.eks. Rill fra Ikea
 • Skruer, 5 x 70 mm
 • Eventuell avsettingsflis
 • Tokomponent lim
 • Bore-/skjæreolje
 • Stang/kroker til grillutstyr

Tidsforbruk

Cirka 6 timer.

Pris

Cirka 500 kr.

Vanskelighetsgrad

Grillbordet er helt enkelt, og kan bygges av alle og enhver.

Tegning

Multimedia

3D-modell

3D-modell

Grillbord

Få ekstra plass i utekjøkkenet med dette grillbordet.

Åpne 3D-modellen

3D-modell

Grunnoppbyggingen

Konstruksjonen består av tre forskjellige hyller, som er sammensatt av en ramme.

Åpne 3D-modellen

3D-modell

Vinkeljern

Vinkeljern plasseres i hvert hjørne av rammene og holder konstruksjonen sammen.

Åpne 3D-modellen

3D-modell

Hjulene

Nederste ramme har et ekstra endestykke, slik at det er noe å skru fast hjulene i.

Åpne 3D-modellen

3D-modell

Opphengsmuligheter

En stang under benkeplaten er praktisk å henge ting på.

Åpne 3D-modellen

Video

VERKTØY: Slik bruker du skrumaskinen

I denne videoen lærer du alt om det mest populære gjør det selv-verktøyet. I tillegg til å skru skruer og bore hull i en lang rekke forskjellige materialer, finnes det masser av tilbehør som gjør deg i stand til å bore store hull, skru muttere og franske treskruer, undersenke skruer, slipe, polere og mye mer.

Video

TIPS: Rigtig lengde på spiker og skruer

Video

Tips & Triks

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

  Akkurat nå leser andre ...

  Mer fra kategorien Utekjøkken