Det er enklere å lage lekker mat i utekjøkkenet når grillristens avstand til kullet kan varieres.

Det er enklere å lage lekker mat i utekjøkkenet når grillristens avstand til kullet kan varieres.

Drømmer du også om et utekjøkken, som kan gjøre livet i hagen både enklere og morsommere, samtidig som det pynter opp det som ellers er en kjedelig flekk utenfor huset? Da kan du finne inspirasjon i denne artikkelen, der vi bygger et utekjøkken av betongelementer og murstein.

Kjøkkenet er delt i to, der den ene delen er en grillplass, mens den andre er en avsettings- og arbeidsplass. I tillegg er det godt med hyller til alskens oppbevaring under grillen og arbeidsplaten.

Bruk de materialene du kan skaffe

Dette utekjøkkenet er laget i Tyskland, med materialer som finnes der. Vi vet ikke om at det finnes tilsvarende elementer tilgjengelig for norske forbrukere. Men vi velger likevel å vise artikkelen, som en inspirasjon til hvor enkelt og flott et utekjøkken kan lages. Ønsker du å lage et tilsvarende, bruker du bare målene og prinsippene, og overfører dem til de materialene du bygger utekjøkkenet ditt av – for eksempel Lecablokker.

Når du bruker dine egne materialer, kan du også legge litt flid i detaljene og tilpasse ting slik du selv vil ha dem. Det kan for eksempel hende du vil bygge inn en gassgrill i stedet for varianten med kull, som her. Da kan du tilpasse slik at det er plass til gassflasken under benken. Ønsker du lokk over grillen, kan du også bygge inn det.

Last ned gjør det selv-veiledningen

I denne gjør det selv-veiledning kan du se hvordan utekjøkkenet er laget. Du får både materialliste og en tegning av prosjektet. Det er ikke vanskelig å lage et tilsvarende utekjøkken, men du skal være nøye når du støper fundamentet.

Vi viser hvordan vi:

  • har bygget fundamentet
  • har laget bordplaten til utekjøkkenet

Du kan også se hvordan du enkelt piffer opp utekjøkkenet med en bestemt finish eller “ekstrautstyr”, tilpasset dine egne ønsker.