Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Matlaging utendørs er livskvalitet. Bruker du en helg på å lage dette utekjøkkenet, blir du i flere år fremover belønnet med mer tid i hagen.

I stedet for å stå med forberedelsene til grillkvelden innendørs, mens grillen jobber i hagen, flytter du både tilberedning og opprydding utendørs.

Grønnsakene trenger ikke en gang å komme inn i huset. Du henter dem i kjøkkenhagen, renser dem i rennende vann i vasken i utekjøkkenet og lager en lekker salat på flisene som utgjør benkeflaten på utekjøkkenet. Du tenner grillen, og dermed er du i gang.

Kjøkkenet har alt, også plass til redskaper på siden og bakveggen, i tillegg til to hyller. Vil du frigjøre deg fra grillen, eller bare utvide mulighetene med kjøkkenet, supplerer du med en løs kokeplate.

LES OGSÅ: Bygg en pizzaovn på kun en helg

Litt primitivt skal det gjerne være, så det er bare kaldt vann i kranen. Det er en lett og billig løsning å koble hageslangen til vannkranen med en enkel kobling. Avløpet er også ganske primitivt – det er et rør fra vasken med en slange som passer til den. Slangen kan ledes til f.eks et bed, slik at vannet ikke går til spille, eller det kan føres til et utendørs avløp.

Som benkeplate og hylle under benken bruker vi keramiske fliser. De er flotte og motstår stort sett alt. Flisene legges løst ned i en fals i kanten på benken. Vasken bygges inn i en kryssfinérplate som legges løst i samme fals som flisene, eller settes fast så benken stives opp.

Selv om kjøkkenet er enkelt å sette sammen, har det en flott finish med elegante sammenføyninger. Vi har malt det svart som flisene – du gjør som du vil.

LES OGSÅ: Den beste røykovnen lager du selv