1. Gjør ugresset lite motstandsdyktig
Det er fristende å stoppe å luke vekk ugress nå; det er så få lyse timer i hagen, at du likevel nesten ikke legger merke til det. Men holder du ugresset nede helt frem til frosten nærmer seg, vil det være svakt og lite motstandsdyktig når våren kommer. Lar du det derimot gro, vil det være klart til å overta hagen så snart temperaturen stiger igjen. Dermed er du på etterskudd allerede.
2. Gi gresset perfekt høyde
Gresset fortsetter å gro, helt til temperaturen døgnet rundt faller til under sju grader. Hvis du holder lengden til gresset på 4,5-5 cm til den siste plenklippingen er gjort, vil plenen komme godt gjennom vinteren og få gode vekstbetingelser til våren.
Les også: Klargjør plenen for vinteren

Gjør som over 80.000 andre ...
Meld deg på nå, og få Gjør Det Selvs nyhetsbrev direkte i innboksen 2 ganger i uken.
3. Hjelp nyplantede trær
Når høstværet setter inn, kan det fare hardt med nyplantede trær. Støtt dem med stolper eller pinner, som du slår godt ned i bakken og binder trærne fast til. Da unngår du å måtte plante forfra til våren.
4. La plenen få luft
Sørg for å rydde plenen for løv og nedfallsfrukt i løpet av høsten. Da kan den trekke pusten og vil være sterkere til våren. Du unngår også at nedfallsfruktene tiltrekker seg skadelige insekter, som ødelegger neste års frukthøst. Lar du løv og frukt ligge, må du bruke mange timer til våren på å få liv i de stedene der plenen er mer eller mindre kvalt.
Se også: Slik oppbevarer du eplene best!
5. Rengjør drivhuset
Drihuset kan godt vente til våren med den helt store rengjøringen, men du sparer mange timer til våren (da det er nok å gjøre i hagen), hvis du rydder drivhuset for planter når de siste grønnsakene og fruktene er høstet. Da kan du også bruke drivhuset til oppbevaring av hagemøbler og lignende i løpet av vinteren.
Se også: 3 TIPS: Gjenbruk av nedfallsløv