Gressplen lengde høst

Ikke slå gresset for lavt når du klipper det for siste gang. Lange gresstrå er bedre rustet for vinteren.

Sist på høsten er gresset på vei inn i vinterdvale. Når bakketemperaturen kommer ned på cirka sju grader, stopper gressets vekst. Og når gresset slutter å vokse, skal det ikke klippes mer.

VI TESTER: Gressklipper test

Når dette er, avhenger av hvor i landet du bor, men for mange er det som regel i løpet av oktober at temperaturen i bakken dropper under sju grader. Vil du være helt sikker, kan du skaffe deg et jordtermometer, og selv holde øye med temperaturen.

Flottere gressplen til neste vår

Før gresset slutter å vokse, er det noen ting du med fordel kan gjøre for at plenen skal klare seg gjennom vinteren på best mulig vis. Dermed blir den penere til våren, og vil ha lettere for å komme i gang når det blir varmt igjen.

  1. Fjern råtne epler og annen nedfallsfrukt
  2. Fjern mose fra plenen, hvis det er mye av det
  3. Rak vekk løv fra gresset
  4. Klipp gresset høyt den siste gangen

LES OGSÅ: Mosefjerner eller vertikalskjærer til gressplenen?

Når du slår plenen for siste gang, er det viktig at du ikke klipper gresset for kort. Plenen har best av å overvintre med lange strå, fordi det gir dårligere betingelser for gressets harde konkurrent – mosen – i løpet av vinteren. Løft kniven på gressklipperen til de siste par turene, slik at høyden er 4-5 cm. Da svekker du ikke gresset.

TIPS: Unngå å gå for mye på plenen om vinteren, hvis den er veldig våt. Det stamper sammen jorden, og gjør den kompakt. Dermed blir røttene til gresset presset sammen, med dårligere vekstbetingelser som resultat.

Last ned hele artikkelen, og få enda flere tips til pleie av plenen din.