Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lapp hullet i tapeten

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Her vil maleren vise to typiske tapetreparasjoner, som kan utføres av alle og enhver. På den første er det skrapet et stykke tapet av veggen, så det er blitt hull. På den andre tapeten er det folder.

For ikke å søle på resten av tapeten, settes det tildekkingspapir rundt hullet. Deretter sparkles hullet så overgangen mellom hull og tapet blir plan.

Tildekkingen fjernes, og sparkelmassen skal tørke i ca. 1 time. Når sparkelmassen er tørr, slipes det med sandpapir korning 120. En forutsetning for å utføre reparasjonen er naturligvis at man har en rest av tapeten.

Man river av et rundt stykke tapet, som er litt større enn hullet. Her skal det rives vekk fra lappen og nedover, så lappen får en myk kant. Det pensles et godt lag klister på lappen før den settes opp. Ved spraglet tapet som dette må man sørge for at mønsteret passer.

På den måten vil reparasjonen bli så godt som usynlig. Når lappen sitter riktig, tørkes det over med en fuktig svamp, så eventuelt lim fjernes. På den stripede tapeten er det som sagt folder på midten. De har kommet fordi tapeten ikke hadde svellet lenge nok før den ble satt opp.

Med en skarp hobbykniv skjæres det langs foldene, hvorpå tapeten fjernes med en sparkel. For å få et godt resultat må alle folder fjernes. Det kan se voldsomt ut, men er nødvendig for å få et godt resultat. Når all løs tapet er fjernet, pusses det etter med sandpapir for å få en myk overgang.

En bredde av den stripede tapeten holdes opp til reparasjonen, slik at maleren kan se hvor hun skal rive av tapeten så stripene passer. Igjen rives det vekk fra lappen, så det blir en myk overgang. Det smøres et godt lag klister på lappen, hvorpå den legges opp på den gamle tapeten så stripene passer.

Til slutt tørkes reparasjonen over med en fuktig svamp. Når tapeten er tørket, kan man praktisk talt ikke se at det er satt opp ny tapet.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Lapp hullet i tapeten
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake