Mal først med en rusthindrende grunningsmaling.

Viktig når du spraymaler

Masse små malingspartikler virvler rundt i luften når du spraymaler. Derfor er det viktig å beskytte seg godt. Luft godt ut, og bruk som minimum en støvmaske med ventil.

Er det ikke mulig med en effektiv utlufting, anbefales en ansiktsmaske med kullfilter. Den beskytter ikke bare mot partikler, men også mot skadelige løsemidler.

Hansker og malerdrakt med hette er også et krav. De små partiklene finner frem overalt. Det lønner seg derfor å dekke både hele kroppen og håret før du spraymaler.

LES OGSÅ: Bli ekspert på malingssprøyter på 5 minutter

TIPS: Effektive børster

Børster til rensing fås i flere varianter – både til bormaskinen og vinkelsliperen. Når det handler om maling på jern, skal du bruke en stålbørste. Til rustfritt stål og ikkejernholdig metall, skal du velge en kobberbørste.

Mal radiator og rør: Effektive børster

Smart metode når det skal gå fort

Hvis utseendet ikke betyr så mye, kan du fint klare jobben uten å fjerne rust helt til bunns. Med Hammerites metallmaling hindres oksygen i å trenge inn, og den kan derfor brukes uten grunning.

Løstsittende maling og rust skal fortsatt fjernes, og bunnen skal avfettes. Men deretter kan du male direkte oppå. Malingen fungerer både utendørs og innendørs.