Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan skiftes fugene?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:Et par av fugene på den vestvendte mursteinsveggen vår har det ikke godt. Vi har derfor vurdert å skifte ut fugene, og vil i den forbindelse høre med dere hvordan det gjøres best? Hvilket verktøy skal jeg for eksempel bruke til å fjerne restene av de nåværende fugene?Løsning:

Problem:

Et par av fugene på den vestvendte mursteinsveggen vår har det ikke godt. Vi har derfor vurdert å skifte ut fugene, og vil i den forbindelse høre med dere hvordan det gjøres best? Hvilket verktøy skal jeg for eksempel bruke til å fjerne restene av de nåværende fugene?

Løsning:

Begynn med å undersøke muren/fugene grundig. Selv om det umiddelbart bare er noen få fuger som ser ut til å trenge utskifting, kan det fort vise seg å være flere fuger som er dårlige når du først piller litt på dem.

Først skal de ødelagte fugene freses ut i 15-30 mm dybde, avhengig av hvor medtatte de er. Det gjøres enklest med en “fugefreser”, som kan leies i et byggvarehus
eller kjøpes for ca 600 kr. Fresen monteres på en liten vinkelsliper.

Deretter skal fugene renses med en stiv kost og vannes, slik at mursteinene ikke suger ut alt vannet fra mørtelen. Legg i mørtelen som vist på bildet, og rens med en svak saltsyreoppløsning når fugene er blitt harde.

Steg 1:

Hvordan skiftes fugene?

Fres ut de gamle fugene. En forsats til vinkelsliperen kan leies eller kjøpes.

Steg 2:

Hvordan skiftes fugene?

Fei ut støvet med en kost. Deretter skal fugene skylles rene med hageslangen.

Steg 3:

Legg mørtel i fugene med en fugeskje. Fugeskjeer kan kjøpes i forskjellige bredder, slik at de passer til den aktuelle oppgaven.

Les mer: Gode gammeldagse fuger

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake