Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Puss opp hjørnet

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Her er det fjernet en dør, så mureren skal nå pusse opp kanten.

For å kunne lage en pen oppussing, monterer han et par helt rette bord – ett på hver side av veggen. I det ene bordet må det hugges ut for lysbryteren som sitter på veggen. De to nederste bordene spennes fast ved hjelp av to skrutvinger, så de sitter ca. 15 mm fra kanten.

Mureren kontrollerer at bordene er i lodd og samtidig sitter rett ut for hverandre. Ledningen til bryteren gjør at mureren ikke kan sette et bord her. Derfor bruker han en tynn finerplate, som skyves innunder ledningen.

LES OGSÅ: Masonittplate – mange muligheter

Platen festes til veggen med et par pusshaker. Som alltid må det forvannes før oppussingen kan begynne. Mørtelen vi bruker er en ferdigblandet mørtel. Mørtelen kastes på.

Han begynner nedenfra, og bygger på den måten reparasjonen opp. Når han har nådd ca. en tredjedel opp, glattes stykket ut så det kan bære det neste stykket. Merk at det glattes nedenfra og oppover.

Så kastes det igjen på og glattes ut, og slik fortsetter man opp til taket. Når reparasjonen har tørket ca. 30 minutter, tar mureren et pussebrett og pusser forsiktig så den står med en plan og tett overflate.

Laten og de to bordene kan nå forsiktig fjernes, mens mørtelen ennå er fuktig. Og med en fuktig kost glattes overgangen mellom reparasjonen og veggen. Det må gå et par dager før oppussingen er klar til å bli malt.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake