Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bland den perfekte mørtel

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Når man blander mørtel, kan det ofte være vanskelig å få den helt riktige konsistensen, som både er smidig og behagelig å jobbe med.

Start med å helle ca. en liter vann i en murebøtte. Tilsett 1 del sement, som i dette eksemplet tilsvarer en liter. Sørg for å få rørt sementen godt ut i vannet. Mørtelen skal blandes i forholdet 1 til 12, så derfor tilsettes det 12 deler mørtel.

Nå skal mørtelen blandes grundig sammen med sementvannet. Bruker man, som mureren her, en opprørerspade, går arbeidet mye lettere.

LES OGSÅ: Velg riktig mørtel

Skaftet på spaden brukes som løftestang ved å legge den på kanten av bøtta når mørtelen vendes. På den måten unngår man den harde belastningen på ryggen. Som ved alt annet mureverktøy skal spaden vaskes umiddelbart etter bruk, så mørtelrestene ikke tørker og herder på verktøyet.

Den ferdige mørtelen skal være lett og smidig, så er den enklest å jobbe med. Lages den for tørr, vil steinene raskt suge ut det lille vannet som er i mørtelen, og steinen vil suge seg fast i løpet av få sekunder.

Dermed mister man muligheten for å justere steinen. Mureren har for øvrig et lite knep hvis mørtelen blir for våt. Bruk tre nye murstein, som settes ned i baljen med mørtel. La dem være der i ca. 10 minutter, så vil steinene suge ut vann fra mørtelen, som dermed blir tørrere.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake