Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Del flisene

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Du kommer ikke utenom å måtte tilpasse flis, men det er ganske lett med en fliskutter.

Når flisen legges opp på fliskutteren, må du sørge for at siden flukter med anslaget. På anslaget er det centimeterangivelser, så her skjærer vi en 3 cm bred flis.

Flisleggeren kjører håndtaket fram til den ene enden av flisen, løfter det opp og drar det tilbake. Håndtaket føres så litt fram på flisen, og det trykkes ned med håndtaket. Da vil flisen knekke lett, og man har en flis i den ønskede bredde.

Det er en god idé å øve seg noen ganger før man begynner å skjære flis for alvor. Man kan, som her, skjære en masse strimler av den samme flisen.Skal man lage mønstre med fliser, må man ofte dele flisene diagonalt.

Flisleggeren legger inn flisen så det ene hjørnet sitter like under skjæret. For å være sikker på at flisen blir skåret riktig når man skjærer diagonalt, kan man føre håndtaket mykt bortover flisen noen ganger og risse et lite spor.

Deretter skjæres det med en jevn og fast bevegelse. Trekantede fliser brukes bl.a. til harlekinmønstre, dvs diagonale mønstre. Her viser flisleggeren hvordan du lett kan skjære et skrått stykke av flisen.

Han avsetter målene på begge sider av flisen, men det er ikke nødvendig å streke opp mellom punktene.

Flisleggeren legger opp flisen på fliskutteren så det ene punktet treffer skjærehjulet, og resten av flisen rettes inn. Så skjærer han bare over flisen på samme måte som tidligere.Med litt øvelse og rett teknikk er fliskutteren et uunnværlig verktøy.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake