Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slik skifter du de løse flisene

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Hvordan bytter jeg ut løse fliser?

Legg et par klosser i sidene, slik at det passer med fugen.

PROBLEM:

Det er flere løse fliser på veggene i badet mitt. Hva kan jeg gjøre med det?

LØSNING:

Først skal du undersøke hvor mange fliser det dreier seg om. Bank lett på flisene med en skrutrekker. Hvis lyden er hul, betyr det at flisen sitter løst, og at den skal skiftes.

Når du har funnet frem til dem som skal skiftes, fjerner du både flisene og fugene med en multikutter. Fordi de sitter løst, er de også lette å fjerne. Du skal likevel være forsiktig, slik at du ikke skader naboflisene, som det ikke er noe galt med. Underlaget under de løse flisene renses for løst materiale, og så mye som mulig av det gamle limet fjernes. Ofte vil den gamle flisen kunne gjenbrukes.

Med en tannsparkel trekker du på flislim og trykker flisen på plass i det rengjorte hullet. Når flisen er på plass, fyller du fugen med fugemørtel igjen.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik skifter du ei ødelagt flis

Pass på membranen

Når du fjerner løse fliser, skal du passe på våtromsmembranen. Hvis du skader den, må den repareres med en tetningsmasse, for eksempel Alfix 2K Tetningsmasse. Den smøres på en brutt membran i et 1-2 mm lag.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake