Rett de skjeve trematerialene

Det blir dessverre mer og mer vanlig at materialene man kjøper har slått seg. I tømrerkretser heter det at de er vindskjeve, og de kan være vanskelige å bruke. Men har det bare slått seg litt, kan det rettes opp. Du må bare bruke et par solide skrutvinger.

Det blir dessverre mer og mer vanlig at materialene man kjøper har slått seg. I tømrerkretser heter det at de er vindskjeve, og de kan være vanskelige å bruke. Men har det bare slått seg litt, kan det rettes opp.

Du må bare bruke et par solide skrutvinger. Den ene skrutvingen settes på det skjeve treverket, som her er en bunnsville. Den andre brukes til å holde vinkelbeslaget fast med. Vinkelbeslaget er skrudd i bunnsvillen i forveien.

LES OGSÅ: Vinkelbeslag: Bygg med vinkelbeslag

Rett nå opp treverket ved å trekke i skrutvingen. Når plasseringen er riktig, festes treet med et par skruer i den delen av beslaget som sitter på stolpen.Vil du være helt sikker på at det blir hvor det skal, så gi det en stikkskrue.

Sett skrutvingen på bunnsvillen. Press så svillen på plass ved hjelp av skrutvingen, og skru i stikkskruen når svillen er rettet helt opp. Stikkskruen må være så lang at den kan gå minst halvveis inn i stolpen. Nå er svillen festet, og vil nok bli på plass.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Tømrer