Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rett de skjeve trematerialene

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det blir dessverre mer og mer vanlig at materialene man kjøper har slått seg. I tømrerkretser heter det at de er vindskjeve, og de kan være vanskelige å bruke. Men har det bare slått seg litt, kan det rettes opp. Du må bare bruke et par solide skrutvinger.

Det blir dessverre mer og mer vanlig at materialene man kjøper har slått seg. I tømrerkretser heter det at de er vindskjeve, og de kan være vanskelige å bruke. Men har det bare slått seg litt, kan det rettes opp.

Du må bare bruke et par solide skrutvinger. Den ene skrutvingen settes på det skjeve treverket, som her er en bunnsville. Den andre brukes til å holde vinkelbeslaget fast med. Vinkelbeslaget er skrudd i bunnsvillen i forveien.

LES OGSÅ: Vinkelbeslag: Bygg med vinkelbeslag

Rett nå opp treverket ved å trekke i skrutvingen. Når plasseringen er riktig, festes treet med et par skruer i den delen av beslaget som sitter på stolpen.Vil du være helt sikker på at det blir hvor det skal, så gi det en stikkskrue.

Sett skrutvingen på bunnsvillen. Press så svillen på plass ved hjelp av skrutvingen, og skru i stikkskruen når svillen er rettet helt opp. Stikkskruen må være så lang at den kan gå minst halvveis inn i stolpen. Nå er svillen festet, og vil nok bli på plass.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Rett de skjeve trematerialene
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake