Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Du kan enkelt skjule de råtne bordene med et beslag nederst på veggen - særlig hvis du er heldig og finner et beslag som stort sett ikke krever tilpassing.

Du kan enkelt skjule de råtne bordene med et beslag nederst på veggen - særlig hvis du er heldig og finner et beslag som stort sett ikke krever tilpassing.

Slik gjør du

Det nederste av bordene på en husvegg er ekstra utsatt for fukt, for eksempel fra vann som spruter opp fra bakken når det regner. Med tiden kan det skape råte nederst på bordkledningen, mens resten av veggen er like fin.

Derfor er det ergerlig å måtte skifte hele kledningen – i tillegg er det dyrt og tidkrevende. Unødvendig er det også, for det finnes en enkel løsning.

Du finner bare et passende standardbeslag, som du setter opp nederst på veggen, slik at du skjuler det råtne treverket. Enklere blir det ikke!

LES OGSÅ: Kledningsbord – se hvilken type du skal velge!

LES OGSÅ: Utvendig kledning - se mulighetene her!

Standardbeslag – til mange formål

Metallbeslag i forskjellige størrelser og utforminger er standardvarer i de fleste byggvarehus. De må ikke kun brukes som takfotbeslag, vannbrett, isbordbeslag og lignende. De kan også brukes til andre ting enn det de kanskje opprinnelig er beregnet for – med stor fordel, ettersom materialet har meget lang levetid og stort sett er vedlikeholdsfritt. Derfor er de også smarte som for eksempel et slags “offerbord” på en vegg.

Finner du ikke beslag i akkurat den fasongen eller profilen som du er på jakt etter, kan du få dem laget akkurat slik du vil ha dem hos en blikkenslager.

Beslag finnes gjerne i fargene teglrød, svart og alusink. Ønsker du en annen farge, kan du male dem.