Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skjul råtne kledningsbord

Skriv ut Lagre artikkel

Hvis kledningen din er råtten nederst, trenger du ikke rive av bordene og sette opp nye. Du kan i stedet montere et beslag av stål eller aluminium nederst på veggen, slik at det dekker det råtne treverket. Det er en fin løsning, som er holdbar, mye billigere og sparer deg for en masse arbeid.

Du kan enkelt skjule de råtne bordene med et beslag nederst på veggen - særlig hvis du er heldig og finner et beslag som stort sett ikke krever tilpassing.

Du kan enkelt skjule de råtne bordene med et beslag nederst på veggen - særlig hvis du er heldig og finner et beslag som stort sett ikke krever tilpassing.

Slik gjør du

Det nederste av bordene på en husvegg er ekstra utsatt for fukt, for eksempel fra vann som spruter opp fra bakken når det regner. Med tiden kan det skape råte nederst på bordkledningen, mens resten av veggen er like fin.

Derfor er det ergerlig å måtte skifte hele kledningen – i tillegg er det dyrt og tidkrevende. Unødvendig er det også, for det finnes en enkel løsning.

Du finner bare et passende standardbeslag, som du setter opp nederst på veggen, slik at du skjuler det råtne treverket. Enklere blir det ikke!

LES OGSÅ: Kledningsbord – se hvilken type du skal velge!

Kledningen er råtten nederst på veggen. Fjern eventuelt det mest råtne treverket først med en spiss gjenstand. La deretter treet tørke, før det males. Lag et sagspor til et beslag cirka 5 cm over det ødelagte treverket.

1. Kledningen er råtten nederst på veggen. Fjern eventuelt det mest råtne treverket først med en spiss gjenstand. La deretter treet tørke, før det males. Lag et sagspor til et beslag cirka 5 cm over det ødelagte treverket.

Sporet til beslaget sages med et skrått snitt, 45 grader. Her har vi skrudd et langt, rett bord som sagen kan kjøre etter midlertidig fast på veggen. Dybden på sporet skal være halvparten av tykkelsen på bordene.

2. Sporet til beslaget sages med et skrått snitt, 45 grader. Her har vi skrudd et langt, rett bord som sagen kan kjøre etter midlertidig fast på veggen. Dybden på sporet skal være halvparten av tykkelsen på bordene.

Gi sagsporet grunningsolje i flere omganger. Rengjør sporet så godt du kan, før du impregnerer det. Gjenta oljebehandlingen til treet ikke suger lenger.

3. Gi sagsporet grunningsolje i flere omganger. Rengjør sporet så godt du kan, før du impregnerer det. Gjenta oljebehandlingen til treet ikke suger lenger.

Sett fast beslaget i sagsporet. Er det sagspor på to sider av veggen, plasseres de litt forskjøvet for at de skal danne et pent hjørne. Finner du ikke beslag i samme farge som veggen, maler du dem bare.

4. Sett fast beslaget i sagsporet. Er det sagspor på to sider av veggen, plasseres de litt forskjøvet for at de skal danne et pent hjørne. Finner du ikke beslag i samme farge som veggen, maler du dem bare.

LES OGSÅ: Utvendig kledning - se mulighetene her!

Standardbeslag – til mange formål

Metallbeslag i forskjellige størrelser og utforminger er standardvarer i de fleste byggvarehus. De må ikke kun brukes som takfotbeslag, vannbrett, isbordbeslag og lignende. De kan også brukes til andre ting enn det de kanskje opprinnelig er beregnet for – med stor fordel, ettersom materialet har meget lang levetid og stort sett er vedlikeholdsfritt. Derfor er de også smarte som for eksempel et slags “offerbord” på en vegg.

Finner du ikke beslag i akkurat den fasongen eller profilen som du er på jakt etter, kan du få dem laget akkurat slik du vil ha dem hos en blikkenslager.

Beslag finnes gjerne i fargene teglrød, svart og alusink. Ønsker du en annen farge, kan du male dem.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Byggeveiledning: Skjul råtne kledningsbord
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake