Fjern fukten fra kjellerveggen

For cirka 250 kroner per kvadratmeter kan du komme den skjoldete og avskallede kjellerveggen til livs. Fukten kan bremses med en spesialpuss, som du koster på veggen.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
3 dage
Pris
250 kroner/ m2

Intro

Når en gammel kjellervegg blir skjoldet, og malingen begynner å flasse av, så er årsaken fukt. Hvis veggen er veldig fuktig er løsningen en dyr drenering rundt hele huset. Handler det derimot om at malingen skaller av her og der, kan problemet løses mye enklere.

Hvis du kun børster av den gamle malingen og fører på ny, så vil malingen flasse av igjen. Løsningen er en spesiell mørtel, som tillater veggen å puste, som klær eller sko av pustende materiale. Systemet, som består av en mørtel og et topplag, heter henholdsvis Sika Monotop 650 og Sika Top 107. Rens veggen for løs maling, reparer hull og sprekker, og påfør pussen med en murkost.

Veiledning

01
Slik gjør du 5 Trinn

1

Børst veggen ren med en stålbørstekopp på vinkelsliperen. Den tar godt tak, og det vil støve en del. Men det skal ikke være igjen løse flak når du er ferdig med å slipe. Børst veggen fri for støv.

2

Press mørtelen inn i alle sprekker og hull. Når du har ordnet en halv kvadratmeter, så går du til neste trinn.

Før du legger på mørtelen skal du fukte veggen med en murkost.

3

Straks etter at mørtelen er påført, dyppes en murkost i vann og strykes over mørtelen så den jevnes godt ut. Deretter tar du fatt på en ny halv kvadratmeter igjen.

4

Bland topplag til en halvtimes forbruk når hele veggen har fått mørtel. Bruk visp og bormaskin til blandingen. Forvann veggen før du legger på topplaget.

5

Børst straks topplaget på den for-vannede veggen med en murkost. Dra fram og tilbake, så du arbeider laget godt inn i mørtelen. Heretter må du kun male veggen med diffusjonsåpen maling.

Tidsforbruk

2-3 dager til 10 kvadratmeter kjellervegg. I tillegg kommer tørketiden.

Pris

Cirka 250 kroner per kvadratmeter vegg

Vanskelighetsgrad

Følg anvisningene nøye, så går det enkelt og greit.

    Les også:

    Mer fra kategorien Fukt i kjeller