Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fjern fukten fra kjellerveggen

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

For cirka 250 kroner per kvadratmeter kan du komme den skjoldete og avskallede kjellerveggen til livs. Fukten kan bremses med en spesialpuss, som du koster på veggen.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
3 dage
Pris
250 kroner/ m2
Fjern fukten fra kjellerveggen

Intro

Når en gammel kjellervegg blir skjoldet, og malingen begynner å flasse av, så er årsaken fukt. Hvis veggen er veldig fuktig er løsningen en dyr drenering rundt hele huset. Handler det derimot om at malingen skaller av her og der, kan problemet løses mye enklere.

Hvis du kun børster av den gamle malingen og fører på ny, så vil malingen flasse av igjen. Løsningen er en spesiell mørtel, som tillater veggen å puste, som klær eller sko av pustende materiale. Systemet, som består av en mørtel og et topplag, heter henholdsvis Sika Monotop 650 og Sika Top 107. Rens veggen for løs maling, reparer hull og sprekker, og påfør pussen med en murkost.

Veiledning

Slik gjør du

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

1

Børst veggen ren med en stålbørstekopp på vinkelsliperen. Den tar godt tak, og det vil støve en del. Men det skal ikke være igjen løse flak når du er ferdig med å slipe. Børst veggen fri for støv.

2

Press mørtelen inn i alle sprekker og hull. Når du har ordnet en halv kvadratmeter, så går du til neste trinn.

Før du legger på mørtelen skal du fukte veggen med en murkost.

3

Straks etter at mørtelen er påført, dyppes en murkost i vann og strykes over mørtelen så den jevnes godt ut. Deretter tar du fatt på en ny halv kvadratmeter igjen.

4

Bland topplag til en halvtimes forbruk når hele veggen har fått mørtel. Bruk visp og bormaskin til blandingen. Forvann veggen før du legger på topplaget.

5

Børst straks topplaget på den for-vannede veggen med en murkost. Dra fram og tilbake, så du arbeider laget godt inn i mørtelen. Heretter må du kun male veggen med diffusjonsåpen maling.

Tidsforbruk

2-3 dager til 10 kvadratmeter kjellervegg. I tillegg kommer tørketiden.

Pris

Cirka 250 kroner per kvadratmeter vegg

Vanskelighetsgrad

Følg anvisningene nøye, så går det enkelt og greit.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake