Reparasjon
Lett
Vanskelig
Unngå kondens i utsugingen

Det er viktig med et godt inneklima, men det krever ubetinget en skikkelig utlufting. De fleste har allerede avtrekk fra ventilator og baderom, men mange har bare ført avtrekksrøret opp gjennom et kaldt loftsrom, uten å skjenke isolasjon en tanke. Det er ikke særlig smart.

Et uisolert avtrekksrør fører nemlig den varme inneluften opp og ut av huset. Går røret gjennom et kaldt loftsrom, vil det danne seg kondens inne i røret. Kondensen kan resultere i at det drypper fra ventilatoren eller viften på badet. Det kan også resultere i at det elektriske i viftene går i stykker, på grunn av fukt i dem.

I denne artikkelen viser vi hvordan du lager et riktig avtrekksrør fra en vifte på badet, gjennom et kaldt loftsrom. Vi bruker en enkel rørtype, en flexislange, som vi isolerer med lamellmatter med alu-bakside. Du kan også kjøpe flexislanger som er ferdig isolert, og du kan kjøpe faste avtrekksrør, både med og uten isolasjon.

Felles for disse løsningene, er at de er dyrere og vanskeligere å montere enn den løsningen vi viser her. Så hvorfor ikke spare både pengene og besværet?