Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Skal døren være støyisolerende, er det noen ting du må være oppmerksom på. Uansett hvor støyisolert veggen din er, så hjelper ikke det stort om døren ikke er tett. Her viser vi deg de tre viktige tingene som sikrer deg en dør som med sikkerhet holder mesteparten av støyen ute … eller inne.

Tre trinn til tett dør

  1. Lydtett dør og karm En massiv dør og en karm utstyrt med en tetningslist er første skritt på veien mot en støyisolerende dør.
  2. Fuge rundt karmen En elastisk fuge hele veien rundt karmen er en effektiv støystopper og er avgjørende hvis du vil støyisolere rn dør. Du må bare velge den riktige fugemassen til formålet.
  3. Fuge ved dørterskelen Lyden vandrer også langs gulvet, så dørterskelen må også ha en elastisk, støydempende fuge.

Lyden slipper lett inn og ut

Lyd er akkurat som vann: er det en liten sprekk, slipper den gjennom. Ja, faktisk kan lyden gå direkte gjennom selv helt tette overflater, og det skaper en utfordring.

Ikke noe særlig vanskeligere enn en vanlig dør

For selv om du har en massiv vegg eller har bygget en støytett skillevegg, hjelper ikke det noe særlig om du ikke setter en ikke-støyisolerende dør i veggen.

Heldigvis er det å sette en støytett dør i et dørhull, ikke noe særlig vanskeligere enn å sette inn en helt vanlig dør. De fleste av trinnene er de samme, forutsetningen er bare at selve døren og karmen er støyisolerende (eller støyreduserende, som noen forhandlere velger å kalle det). Resten handler om fugen.

Fugen skal holde det tett

En elastisk gummifuge er nemlig det som bremser lydens vei gjennom sprekken mellom dørkarm og vegg, og mellom dørterskelen og gulvet. Har du fugen på plass, er du klar for å stoppe lyden.

I artikkelen guider vår dyktige håndverker deg gjennom en rekke enkle trinn, som sikrer deg en støyisolerende dør.