Bli kvitt de 3 verste skadedyrene

Skadedyrene er kommet. Nå er det ingen vei utenom. Feller må settes ut og dyr må fanges. Slik blir du kvitt de ubudne gjestene uten å tilkalle hjelp.

I denne artikkelen skal vi bli kvitt skadedyr med feller. Det finnes mange forskjellige typer som kan gjøre forskjellige ting til forskjellige priser. Men vi gir deg noen enkle feller du kan sette opp selv, og bruke mens du vurderer om du trenger en profesjonell skadedyrbekjemper.

Vi forteller deg hvilke tegn du skal se etter hvis du er usikker på om du har mus eller rotter i huset eller vånd i hagen. I tillegg gir vi deg en pekepinn på hvor stort problem du står overfor.

Denne artikkelen dekker ikke alle mulighetene du har når det gjelder å bli kvitt skadedyrene, men den gir deg et førstehjelpskurs, slik at du raskt kan komme i gang med å bekjempe dem.

Klikk på linken og kom direkte til avsnittet lenger ned i artikkelen.

De 3 verste skadedyrene:

1. Mus

Hvilke spor etterlater dyret?

Mus kan høres og sporene deres er tydelige. Finner du ledninger, såpe, stearinlys og annet som er bitt i stykker, har du sannsynligvis mus. Hvis du hører krafselyder fra veggen og taket når du ligger i sengen om natten, er dette også sikre tegn på mus.

Hvor stor skade gjør dyret?

Mus i huset kan i ytterste konsekvens forårsake kortslutning eller brann fordi de gnager på alt, inkludert elektriske kabler og ledninger. Dessuten spiser mus både isolasjon og treverk, noe som i beste fall kan koste deg dyrt på strømregningen og i verste fall mye penger i reparasjoner.

Er det noe annet jeg skal tenke på?

Hold øye med de små hullene. Mus kan klemme seg gjennom hull som er så små som 7 mm.

Hvordan fungerer fellen?

En klassisk musefelle fungerer ved hjelp av en fjærbelastet bøyle som holdes på plass av en trykkplate når den er spent. Åtet plasseres på trykkplaten slik at musen utløser fellen når den griper etter åtet. Når fellen utløses, blir musen drept av slaget fra bøylen.

Hvor mange feller skal jeg bruke?

Ikke vær gjerrig med fellene. Hvis du vet hvor musene beveger seg, er det ikke noe i veien for å sette ut én felle per halvmeter langs veggene.

Musefellen:

Musefelle med fjærbelastet bøyle.

Fellen gjøres klar til bruk ved å stramme bøylen, slik at den er klar til å klappe sammen når trykkplaten berøres.

Til denne typen feller kan du enten bruke et spesialtilpasset åte, som dette, eller litt tørket frukt, nøtter, pølse eller lignende.

2. Rotter

Hvilke spor etterlater dyret?

Rotter etterlater seg skader på samme måte som mus. Det vil si at de gnager på alt og graver hull langs brønner og avløpsrør. De kan også gjenkjennes på ekskrementene sine, som er cirka 17 mm lange og 6 mm tykke.

Hvor stor skade gjør dyret?

Ikke bare kan rotter ødelegge bygningsdeler, men de er også en av de største sykdomssprederne i verdenshistorien. Derfor står rotter øverst på listen over skadelige skadedyr.

Er det noe annet jeg skal tenke på?

Hvis du oppdager at du har rotter, bør du si fra til naboene og kontakte kommunen for å melde fra. Rotter er som regel ikke isolert til én adresse, og det kan være en fordel å koordinere bekjempelsen med naboene.

Hvordan fungerer fellen?

Vi har valgt en elektronisk felle som dreper rotta med strøm. Fellen består av et firkantet rør med tre elektroder i bunnen og åte i enden. Når rotta går inn i fellen og berører to forskjellige elektroder samtidig, får den støt og dør.

Hvor mange feller skal jeg bruke?

Det avhenger av hvor stort problemet er, men i utgangspunktet er det en god idé å sette opp flere feller. Før du setter opp 50 feller, bør du imidlertid sjekke hvor store tiltak kommunen og naboene dine gjør.

Rottefelle

En elektronisk rottefelle.

Rottefellen må utstyres med batterier og åte som kjøtt, bacon eller fett før den er klar til bruk og kan slås på.

Fellen kan brukes både innendørs og utendørs. Fellen utløses når en rotte går inn i den og berører to av tre elektroder i bunnen.

3. Vånd

Hvilke spor etterlater dyret?

Vånden lager hull i hagen. Hullene er omtrent 5-8 cm store. De elsker også å gnage på grønnsaker og andre planter.

Hvor stor skade gjør dyret?

Selv om vånden ikke ødelegger huset ditt, ødelegger de raskt plenen, og de ødelegger også naboens hage ved å grave den opp. I tillegg gnager de gjerne på grønnsakshagen din.

Er det noe annet jeg skal tenke på?

Vånd formerer seg raskt, og de vandaliserer i flokker som ikke lar seg begrense av eiendomsgrenser. Derfor er det viktig å involvere naboene. Dere må alle sette opp feller hvis dere vil lykkes i kampen mot vånden.

Hvordan fungerer fellen?

Vi bruker en mekanisk felle som fungerer ved hjelp av en fjærbelastning. Modellen er enkel å sette opp og plassere riktig. Fellen består av en sylinder med et gjennomgående hull som plasseres i hullene til vånden. Når dyrene går gjennom sylinderen, utløser de et stempel som dreper dem umiddelbart.

Hvor mange feller skal jeg bruke?

Det må flere feller til for å avlive en koloni med vånd, også hos naboen.

Våndfelle:

Vi har valgt en enkel mekanisk felle.

Fellen fungerer som en giljotin som trekkes opp før den plasseres. I midten av fellen er det en trykkutløser som utløses når byttet passerer gjennom.

Fellen settes i et av hullene til vånden. Når dyret går gjennom fellen, utløses giljotinen.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Skadedyr