Bli kvitt skrukketroll

Så lenge skrukketrollet holder seg utendørs, kan det faktisk være et nyttig dyr, men hvis du finner dem inne, er det ofte et tegn på et større problem.

Skrukketroll i hagen

Skrukketroll kan være nyttige i hagen, men hvis du finner dem innendørs, bør du ta det på alvor.

Du finner oftest skrukketroll på kalde og fuktige steder, og det er faktisk en veldig god grunn til dette – en grunn som som mange ikke er klar over.

Et skrukketroll er nemlig ikke et insekt i det hele tatt, men et krepsdyr som har flyttet inn på land. Siden den gang har landlevende skrukketroll utviklet lunger, men de tørker lett ut og foretrekker derfor å leve i fuktige omgivelser.

Skrukketroll kan være et tegn på fukt

Dette er også grunnen til at du bør være bekymret hvis du finner skrukketroll i huset.

Hvis de har flyttet innendørs, kan det være et tegn på fukt som kan forårsake andre problemer, for eksempel muggsopp.

Når fuktproblemet er løst, bør skrukketrollene raskt forsvinne av seg selv, ettersom de ikke kan overleve i et tørt miljø.

Hvis du har mange skrukketroll og ønsker en rask løsning, kan du bekjempe dem med insektpulver eller spray som er godkjent for innendørs bruk.

Nyttig i naturen

Skrukketroll spiller en viktig rolle i naturen fordi de tilhører en gruppe organismer som bidrar til å bryte ned dødt organisk materiale og frigjøre næringsstoffer som kan gjenbrukes av andre organismer.

Hvis du vil unngå skrukketroll, bør du derfor være oppmerksom på om du har en haug med gress eller løv på plenen. En slik haug kan inneholde mange skrukketroll og andre smådyr som kan finne veien inn gjennom et kjellervindu eller lignende.

Hvis du har en vedovn, bør du også følge med på vedstabelen, der du ofte finner mange skrukketroll.

Det er viktig å understreke at skrukketroll ikke er farlig for mennesker og ikke forårsaker materielle skader. De verken biter eller stikker og er ikke interessert i menneskemat. Men det er likevel ingen hyggelige kryp å få selskap av i hjemmet ditt.

Bekjempelse av skrukketroll

Her er 3 tips for å bli kvitt skrukketroll:

  1. Hold luftfuktigheten i kjelleren og på loftet lav.
  2. Fjern løv og annet dødt organisk materiale fra utsiden av huset.
  3. Sjekk vedstabelen for skrukketroll (og andre kryp) før du bærer inn ved.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Skadedyr