Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Fliser gjør utetrappen sterkere

Det er flere fordeler med å legge fliser på en utetrapp fremfor å la den stå i rå betong.

Det forlenger nemlig trappens levetid betydelig. Samtidig blir den enda sterkere og trappen kan bli flott og harmonisk om du kler den med fliser.

Med de rette forberedelsene kan det godt gjøres på bare en helg – hvis du begynner på fredagen.

Fliser til utetrapper kan fint holde opptil 50 år. Men det krever at du legger fliser og fuger riktig fra starten, og deretter sørger for å ettergå fugene med jevne mellomrom, slik at fukt ikke kan trenge ned i betongen.

Mål opp til flisene på trappen

For at trappen med flisene skal få et harmonisk utseende, er det viktig å bruke tid på å måle opp og finne det riktige mønsteret.

Et mønster skal først og fremst skape harmoni, slik at trappen blir flott å se på. Start med å måle opp og lage en skisse. Så kan du tegne et par mønstre, som du etterpå prøver å legge opp på trappen slik at du får en fornemmelse av hvordan det kommer til å se ut.

Du bør bruke en våtskjærer med et godt blad som kan skjære et fint snitt i materialet. Sørg for at du måler opp slik at flisene ikke skjæres kortere enn halvparten av lengden deres. Velg derfor også fliser i en passende størrelse, så de blir skåret så likt som mulig.

Gjør trappen klar til flisene

Før du legger flisene, må du sikre deg at trinnene har det rette fallet og at overflaten er rett. Det er enklere med en nypusset trapp.

Hent artikkelen “Sterk trapp med fliser” og se hvordan du legger fliser på en utetrapp.