Med en hattehylle får du orden på rotet i gangen.

Med en hattehylle får du orden på rotet i gangen.

En hattehylle sparer plass

Hvis du har dårlig plass i gangen, kan en hattehylle være en god løsning. Hattehyllen utnytter plassen under taket og rommer mye oppbevaringsplass – en hattehylle er nemlig ikke kun forbeholdt hatter. Med en hattehylle har du muligheten til å få orden på jakker, sko, hansker, vesker og selvfølgelig hatter.

Hattehyller i mange varianter

En hattehylle kan komme i mange varianter. Heldigvis er det ikke vanskelig å bygge sin egen hattehylle, og med utgangspunkt i veiledningen under, kan du med din egen kreativitet sikre deg at du får din egen unike hattehylle.

Bygg en hattehylle

Under kan du se hvordan du selv kan bygge din egen hattehylle. Passer hattehyllen dårlig inn i boligen din, kan du se lenger ned på siden etter inspirasjon i galleriet med hattehyller.

Hattehyllen består av fire hylleknekter og fem gjennomgående rundstokker. Knaggrekken som holder hattehyllen, limes og plugges fast mellom hylleknektene. For å få knektene til hattehyllen like, lages en mal av papp eller masonitt. Vi har brukt håndoverfresen flittig – knekter og knaggrekken er profilert på de synlige kantene. Hvis du ikke har en overfres, kan du avfase kantene med rasp, høvel og sandpapir.

Hattehyllen som er beskrevet over er et godt utgangspunkt til å bygge din egen personlige hattehylle. Du kan bygge en unik hattehylle ved å lage din egen hylleknekt til hattehyllen, bruke noen andre knagger til hattehyllen, skifte ut rundstokkene i hattehyllene med metallrør, eller bare male hattehyllen i yndlingsfargen din.

Få mer inspirasjon til hattehyllerHattehylle med metallstenger

Hattehylle fra Norrgavel.

Hattehylle fra Norrgavel.

Levende og fleksibel hattehylle

Hattehylle fra Woud

Hattehylle fra Woud

Smal hattehylle med plass til småting

Hattehylle fra So hooked med liten hylle med plass til nøkler, hansker også videre.

Hattehylle fra So hooked med liten hylle med plass til nøkler, hansker også videre.