Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Effektiv løsning når bordet vipper

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Når bordet vipper, kan problemet raskt og enkelt løses ved å sette justerskruer på bordbeina. Da kan du fritt flytte rundt på bordet – det kan alltid justeres til å stå stabilt.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
30 minutter
Pris
75 kroner

Intro

En justerskrue består av to deler: en islagsmutter som skal sitte fast oppe i beinet, og selve justerskruen som “kjører” i gjengene på mutteren.

Justerskruer fås i forskjellige størrelser, som normalt kan forlenge bordbeinet med minst 15 mm. Her monterer vi en 10 x 30 mm justerskrue i en 10 mm islagsmutter. Den kan forlenge bordbeinet med opp til 25 mm.

Velger du en annen størrelse, kan det være nødvendig å bruke andre bor enn dem vi bruker her.

Først bores et hull som er litt bredere enn den bredeste delen av justerskruen. Deretter bores det ut til islagsmutteren.

Veiledning

Slik gjør du

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

1

Finn midten på bordbeinet ved å streke opp diagonalene. Her ser du de to delene som en justerskrue består av: en islagsmutter som skal settes fast i bordbeinet, og selve juster skruen som skrus inn i gjengene på mutteren.

2

Forbor med et spadebor til den bredeste delen av justerskruen (foten). Hullet skal være så dypt at hele foten kan forsvinne opp i bordbeinet. Her er den bredeste delen av skruen 30 mm bred, så vi bruker et 35 mm spadebor.

3

Deretter borer vi ut til islagsmutteren med et 12 mm bor. Hullet skal være så dypt at det er plass til hele justerskruen.

4

Islagsmutteren slås i med en liten hammer. Mutteren skal helt i bunn, slik at de små mothakene får godt tak. Deretter skrus justerskruen inn.

TIPS: Bruk eventuelt en bit rundstokk som bankekloss, slik at du ikke skader beinet.

5

Nå kan justerskruen justeres slik at bordet ikke vipper lenger. Med denne modellen kan bordbeinet forhøyes med opp til 25 mm.

Tidsforbruk

Cirka en halv time.

Pris

Cirka 50-75 kroner per bein.

Vanskelighetsgrad

Du skal bore nøyaktig, men oppgaven er ikke vanskelig.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake