Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bord

Enten det dreier seg om et sofabord, et nattbord, et spisebord eller et helt vanlig bord, finner du tips og veiledninger her til hvordan du selv kan bygge et bord eller reparere det gamle.

Bygg ditt eget bord

Det er ofte overraskende dyrt å kjøpe et nytt bord. Men et bord er bare en plate med fire bein under – derfor er et bord også et opplagt gjør det selv-prosjekt. Hvis du bygger et bord selv, har du også en mulighet til å bygge et bord som er helt unikt og som ikke finnes noen andre steder enn hjemme hos deg.

Bygg spisebord selv

Det er spisebordet vi samler oss rundt når vi spiser og har gjester. Hvis du bygger et spisebord, er det derfor viktig å ta høyde for hvor mange mennesker som kan sitte rundt bordet.Hvis du skal bygge et spisebord selv, er det en god tommelfingerregel at hver spiseplass krever 60 cm av bordet. Hvis du vil ha plass til tre gjester på hver side av spisebordet du skal bygge selv, må bordet være 180 cm langt. Normalhøyden på et spisebord er cirka 70 centimeter, og de fleste spisestuestoler er laget til denne høyden.

Bygg salongbord selv

I motsetning til et spisebord du kan bygge selv, har du friere tøyler til å leke med uttrykk og dimensjoner med et salongbord. Høyden på salongbordet må selvfølgelig passe til sofaen, men ellers har du flere muligheter til å bygge et salongbord akkurat slik du vil ha det. Det er kun fantasien som setter grenser når du bygger ditt eget salongbord.

Bygg ditt eget skrivebord

Skal du bygge et skrivebord til et kontor eller til et hjemmekontor, så kan du med fordel bygge et skrivebord med smarte detaljer. Det kan være en god ide å ha mange muligheter til å gjemme ark, bærbar datamaskin og andre ting bort fra bordplaten, slik at du får utnyttet bordplassen så mye som mulig. Det trenger ikke å bli dyrt å lage et hjemmelaget skrivebord med slike detaljer hvis du planlegger litt i forveien.

Redaksjonen anbefaler: Bygg selv billig skrivebord

Velg riktig bordplate

Når du har bygget ditt eget bord, må du ta stilling til hvilken bordplate bordet skal ha. Noen bordplater er mer mottakelig for fett og annen skitt enn andre bordplater, og det er smart å ta høyde for dette – alt etter hva du skal bruke bordet til. En god og flott løsning vil være å kle bordet med linoleum. Et bord med linoleum er robust og enkelt å holde rent. Derfor er det en god løsning til et bygg selv-bord, uansett hvilket formål det er med bordet.

Fiks det gamle bordet

Har du et gammelt, lekkert mahognibord, er det en enkel sak å piffe det opp – slik at det vil se ut som nytt. Det trenger ikke å ta flere måneder, det kan faktisk gjøres relativt raskt. Metoden kan brukes på alle eldre mahognimøbler.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake