Tett hullet over skapet

En åpning mellom toppen av det høye skapet og taket er rask å lukke med et par platebiter. Den lille operasjonen gir mer orden i hele rommet.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Pris
125 kroner

Intro

Det er underlig at sprekken eller åpningen over det høye skapet og det skrå taket er så iøynefallende. Og ingen har bedt om den, og ingen har betalt for den. Den har så å si kommet av seg selv. Plassen er riktignok fristende å bruke til oppbevaring, men du angrer det allerede før det har begynt å samle støv og spindelvev.

Heldigvis koster det bare noen platebiter, skruer, maling og litt energi å bringe orden på toppen av skapet. Og det hjelper med de enkle knepene vi viser her. Vi monterer platene og forbereder festet slik at du ikke risikerer å få platene i hodet en vakker dag.

Veiledning

01
Tett over skapet 8 Trinn

1

Mål opp til de forskjellige platene som skal tette mellom skapet og taket. Du kan klare deg med meterstokk og en rett vinkel, men det går lettere om du har en smygvinkel der du kan låse fast vinkelen.

2

Tegn opp de tre sidene på ei mdf-plate på 16 mm eller mer - er plata tynn, er den litt vanskeligere å montere. Fronten er hel, sidestykkene skyver vi inn på baksiden av fronten.

3

Bor opp til skruene som skal holde platene sammen - og husk å frese ut til skruehodene. Overflata på mdf-plata er langt hardere enn platas indre, og gjengene greier ikke å trekke skruehodet ned i overflata uten hjelp.

4

Front og sider skrus sammen, skruehodet senkes helt ned under overflata. Gi platene grunningsmaling, legg sparkel over skruehoder og sammenføyninger, slip den harde sparkelmassen glatt, og mal to ganger med maling slik at kassa blir fin.

5

På oversiden av skapet limer du fast ei list slik at avstanden til kanten tilsvarer tykkelsen på plata. Ved å lime den fast - limet kan tørke mens malinga tørker - unngår du unødvendige skruehoder helt framme i skapet.

6

På innsiden av sidene skrur du fast lister. Det gjør det mulig å feste kassa nede fra innsiden av skapet - du kan jo ikke skru opp i platene som er rett over skapsidene.

7

Kassa skyves på plass. Nå ser vi om vinklene er riktige. Går sidene litt utover, kan du lett presse dem inn mens du fester dem. Peker de innover, tar du ned kassa og setter på ei list som presser dem utover og på plass.

8

Kassa skrus fast fra innsiden av skapet. Skruene settes opp i de to listene som er festet på sidene - bor opp, og forsenk. Om nødvendig stiftes frontplata fast til lista som ligger oppå skapet og males igjen.

Video

TIPS: Nøyaktig oppmåling med tre kontrollpunkter

Video

TIPS: Unngå lo fra malerullen

Video

TIPS: Slå av varmen når du maler

Video

Tips & Triks

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Skap