Kontroll på slipepapiret

Denne smarte holderen, som du kan lage på et par timer, skaper litt mer orden i verkstedet.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
2 timer
Pris
100 kroner

Intro

Det er en fornøyelse å ha kontroll på verktøy og materialer i verkstedet. Noen ganger koster det nesten ingenting å spare deg for en masse besvær. Her lager vi en praktisk holder, med plass til tre ruller slipepapir – korn 40, korn 80 og korn 120. Med dem er vi noenlunde dekket inn til de aller fleste oppgaver. Det lille hyggeprosjektet tar kun et par timer.

Veiledning

01
Slik gjør du 6 Trinn

1

Finn størrelsen på holderen ved å holde ønsket antall ruller slipepapir på det ene sidestykket (A). Det skal være ca 1,5 cm mellom rullene og ca 1 cm ut til endestykket (B). Kapp til listene (A og B).

2

Merk opp på endestykkene (B) til den tynne styrelisten (C). Det skal stemmes 3-4 mm inn. Holderen vår er 38 cm lang, og endestykkene er 12 mm tykke, så listen (C) skal være 37,2 mm.

3

Stem ut i endestykkene (B). Det er lettest å sage et par snitt med en fintannet håndsag først. La halvparten av strekene være igjen - og stem forsiktig ut, til det blir plass til styrelisten (C).

4

Bor hull midt i endestykkene (B). Bor et 13 mm hull, så rundstokken (D) uten motstand kan dyttes gjennom. Bruk et spiralbor, og bor først spissen gjennom fra den ene siden. Snu listen rundt, og bor hullet ferdig fra den andre siden.

5

Skru sammen rammen. Smør alle skjøter med trelim, forbor og under-senk skruehodet, før du forsiktig skrur inn skruene. Kontroller at rammen er i vinkel.

6

Bor hull i rundstokken (D) når du har dyttet den gjennom hullene og kappet den, slik at den er ca 3 cm lenger enn rammen. Bor et 2,5 mm hull til en tynn plugg, slik at rundstokken kan låses fast.

Materialer

12 mm furulist:
• 2 sidestykker (A) à 38 cm
• 2 endestykker (B) à 15 cm

8 mm furulist:
• 1 styrelist (C), 37,2 cm

12 mm furu rundstokk:
• 1 rullholder (D), 42 cm

Dessuten
• 10 stk. 2 x 30 mm skruer
• Trelim

Tidsforbruk

Et par timer uten stress

Pris

Nesten gratis (må du kjøpe alle listene, koster det under 100 kroner).

Vanskelighetsgrad

Et enkelt - og ikke minst hyggelig - prosjekt

Tegning

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Oppbevaring