Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Brannsikring

Det er livsviktig at du beskytter boligen din mot brann. Derfor har vi her på disse sidene samlet de viktigste tipsene, guidene og veiledningene til hvordan du brannsikrer hjemmet ditt.

Brannsikring redder liv

Det er livsviktig at effektiv brannsikring er en del av boligen. Hvert sekund teller under en brann, og det er mange ting du kan gjøre relativt enkelt for å brannsikre hjemmet ditt. Røykvarsler er en selvfølge, og det samme er sunn fornuft og omtanke.

Ingen brannsikring uten røykvarsler

De fleste dødsbranner kan unngås om du godt fungerende brannalarmer i hjemmet. Test røykvarslerne dine en gang i blant, og sørg for at det alltid er friske batteri i dem. Når det brenner, kan røykvarsleren gi de ekstra minuttene som kan være forskjellen på liv og død. Derfor skal brannsikring alltid starte med røykvarslere.

LES OGSÅ: Tyverisikring

Brannsikring med få remedier

Røykvarsler er en ting, men det finnes andre enkle redskaper som kan beskytte deg i tilfelle det skulle oppstå en brann. Et brannteppe er for eksempel effektivt om det skulle ta fyr i frityrgryten på kjøkkenet, og en brannslukker er hjelper deg å slukke brannen før den utvikler seg. Begge deler er effektiv og billig brannsikring.

Vær forsiktig med verktøy

Brannsikring er ikke bare velfungerende røykvarslere. Det handler også om sunn fornuft, for eksempel i forbindelse med elektrisk verktøy. Gnister fra en vinkelsliper kan fort starte en brann, så det er viktig å sørge for at gnistene ikke fyker over noe brannfarlig. Om sommeren er dessuten ugressbrennere også potensielle brannstiftere, så de skal aldri brukes i vind eller tørt vær.

Plasser røykvarslerne riktig

Det er viktig å tenke på hvor du plasserer røykvarslerne dine. I denne artikkelen kan du lese hvor du skal plassere røykvarslerne dine.

For å lage best mulig brannsikring, skal du ha en røykvarsler i alle rom, bortsett fra på kjøkkenet og på badet. På kjøkkenet er det selvfølgelig mange ting som kan starte en brann, men helt vanlig matlaging kan fort sette i gang røykvarsleren. Sett den derfor heller så nært kjøkkenet som mulig, men i betryggende avstand fra matos.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake