Gjør huset sikkert med et overvåkningskamera

Et overvåkningskamera kan være et godt supplement til en innbruddssikring. Hvis en tyv vet at han blir filmet, er det nemlig store muligheter for at han går et annet sted.

Overvåkningskamera

Gode opptak fra et effektivt overvåkningskamera kan hjelpe til med å identifisere tyven.

Et overvåkningskamera gjør hjemmet sikrere

I noen tilfeller kan et overvåkningskamera - eller flere overvåkningskameraer - være et godt supplement til den øvrige innbruddssikringen. Men et overvåkningskamera skal aldri være ditt eneste vern mot innbrudd, og det bør aldri være førstevalget. Men velger du riktig overvåkningskamera, kan det være minst like godt som en tyverialarm.

Her gir et overvåkningskamera mening:

  • Som supplement til øvrig innbruddssikring. Når du har sikret gode låser, innbruddshemmende beslag, nabohjelp, merkeordninger mv.
  • Hvis det er langt til nærmeste nabo, eller huset på annet vis er spesielt utsatt.
  • Hvis overvåkningskameraet samtidig fungerer som bevegelsessensor, som sender deg beskjed om aktivitet i eller rundt hjemmet ditt.

LES OGSÅ: Derfor er det smart med bevegelsessensor

De beste overvåkningskameraene kommuniserer trådløst

En tyv kan enkelt enkelt skjule ansiktet fra et overvåkningskamera. Overvåkningskameraets primære oppgave er derfor ikke å avsløre, men snarere avskrekke tyver. Det er tross alt enklere å bryte seg inn hos naboen, som ikke har overvåkningskamera, enn å risikere å bli gjenkjent på bildene fra kameraet ditt.

Overvåkningskamera wifi

Med et overvåkningskamera med wifi kan du følge med på hva som sker i hjemmet, uansett hvor du er.

Mange overvåkningskameraer kan kobles på nettet trådløst eller via en kablet forbindelse. Og mange små, diskrete overvåkningskameraer kan stilles inn til å reagere ved bevegelse, med påfølgende opptak og melding til husets eier. Dermed får du beskjed hvis det er bevegelse ved huset ditt – og du kan straks se om det er katten, postbudet eller en innbruddstyv som er på besøk. Dermed kan et overvåkningskamera være minst like effektivt som en alarm.

La overvåkningskameraet spille sammen med dine andre enheter

Etter hvert kan mange overvåkningskameraer kobles til digitale styringer, som lar mange elektroniske enheter i hjemmet ditt jobbe sammen. Da kan du for eksempel velge at lyset i stua og radioen skal slås på når overvåkningskameraet registrerer bevegelse. På den måten utvider du overvåkningskameraets funksjoner, og gjør det langt mer effektivt i bekjempelsen av innbrudd.

Overvåkningskamera utendørs

Kameraovervåkning utendørs er omfattet av lover og regler. Hvis du velger å skaffe deg et overvåkningskamera, skal du blant annet passe på at det kun filmer eiendommen din. Det skal altså ikke peke ut på fortauet eller inn på eiendommen til naboen.

Og klarer overvåkningskameraet å filme en innbruddstyv som lister seg rundt huset, skal du ikke be alle dine Facebook-venner om hjelp til å identifisere tyven. Opptaket skal overleveres til politiet. Hvis tyven skal etterlyses med bilde, er det kun politiet som kan gjøre det.

Overvåkningskamera

Et overvåkningkamera utendørs kan holde tyver unna nettopp huset ditt.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Tyverisikring