Stopp tyven med laminert sikkerhetsglass

Mange innbrudd kan unngås kun ved å velge riktig glass i dører og vinduer. Sikkerhetsglass gjør livet surt for innbruddstyver og litt mer sikkert for deg og familien din.

Stopp tyven med sterkt, laminert sikkerhetsglass

Sett laminert sikkerhetsglass i vinduene, og gjør livet surt for indbruddstyver.

Scenario 1: Hvis du IKKE har sikkerhetsglass

Klirr! Ruten i terrassedøren knuses, og sekundet etter er det innvendige grepet på døren vippet opp, og tyven er inne i huset. Få minutter etter er han ute igjen med en stor sekk fylt med verdisaker.

Situasjonen er langt fra fri fantasi, og kan beskrive fremgangsmåten ved et helt vanlig innbrudd. Men historien kunne ha sett annerledes ut:

Scenario 2: Hvis du har sikkerhetsglass

Knas! Ruten i terrassedøren sprekker, og steinen faller på bakken. Men tyven kan ikke få hånden inn gjennom døren, fordi glasset fortsatt henger fast i en seig film, som han forgjeves forsøker å bryte i stykker. Det lykkes ikke, og tyven må gå tomhendt fra stedet.

Forskjellen på de to scenariene finnes i glasset i terrassedøren. Eller helt presist i en plastfolie mellom flere lag glass. Folien hindrer ikke at glasset knuser, hvis tyven slår hardt nok. Men det knuste glasset blir hengende i den seige folien, som det koster mange krefter og mye tid å komme seg gjennom. Og nettopp tid er innbruddstyvenes verste fiende. Internasjonale undersøkelser viser at en innbruddstyv typisk gir opp et innbrudd hvis du kan forsinke ham i mer enn tre minutter.

Her bør du bruke sikkerhetsglass

Laminerte ruter kalles ofte sikkerhetsglass. Det koster noen hundrelapper ekstra per kvadratmeter i forhold til ruter som ikke er sikkerhetsglass. Derfor skal du heller ikke nødvendigvis velge løsningen på alle vinduene i hele huset. Velg sikkerhetsglass først og fremst på tyvenes foretrukne vinduer og dører:

 • Ruter i terrassedører
 • Ruter som ligger skjult, for eksempel i kjellernedganger.
 • Ruter i kjellervinduer
 • Teknisk forskrift (Tek17) stiller også krav om bruk av sikkerhetsglass enkelte steder i nye bygg. Les mer om det på www.dibk.no.

Les også: Effektiv metode mot innbrudd

Ekstra fordeler med laminert sikkerhetsglass

I tillegg til å redusere risiko for innbrudd, har laminerte ruter også andre fordeler:

 • Det er mindre risiko for at du eller andre kan skjære seg hvis ruten knuses.
 • Folien gjør rutene støydempende, fordi den bremser svingninger i glasset.
 • Folien bremser en del av solens UV-stråler.

Glasset sikrer ikke alene

Innbruddshemmende glass i et vindu er kun effektivt hvis selve vinduet også er innbruddssikret. I en tynn, gammel treramme, som kun er låst med enkle hasper, hjelper ikke laminert glass særlig mye. Tyver kan bryte opp vinduet med en skrutrekker. Sørg derfor for å ha solide vindusrammer, og suppler gjerne med innbruddshemmende beslag, og eventuelt låser i karmen på vinduer som er spesielt utsatte. En lås på det innvendige grepet til terrassedøren er også en god idé.

Stopp tyven med sterkt, laminert sikkerhetsglass

Vinduslåsen gjør det vanskelig å bryte opp karmen.

  Akkurat nå leser andre ...

  Mer fra kategorien Tyverisikring