Arbeidsbukker - nye tendenser

Det er ofte avgjørende å ha skikkelig hold på materialene under arbeidet. Her kommer arbeidsbukken til sin rett, og det kommer hele tiden nye ...

Et par arbeidsbukker er nesten ikke til å unnvære, for de gjør jobben mye enklere. Når du bruker dem, kan du holde tingene på en bedre og enklere måte. Mange av bukkene er helt enkelt geniale når det gjelder å løfte eller holde fast ellers helt uregjerlige emner.

I virkeligheten kan de fleste av oss komme langt med et standardsett til et par hundrelapper. Men har du lyst til å ofre litt mer, kan du i dag få virkelig smarte løsninger, som med sikkerhet vil øke arbeidsgleden betydelig når du bruker dem.

Når det gjelder de nye arbeidsbukkene, er det to forskjellige grunntyper: den ene er de praktiske ministigene, som også kan brukes som bukker. Den andre kan kalles en mer klassisk bukk, der det til gjengjeld har vært en utvikling på både funksjoner og transport- og oppbevaringsmuligheter.

Alle bukkene vi viser her, har det til felles at de kan slås sammen. Dermed tar de nesten ikke plass når de settes inn mot en vegg. I tillegg tåler de fint vekten fra de materialene som en vanlig gjør det selv-er vil utsette dem for.

Uvanlig hendig

Stanley utbrettsbukk (1-97-475)

Selv om konstruksjonen på Stanleys utbrettsbukk kanskje kan virke litt spinkel, er den faktisk bomsterk, med en bæreevne på 340 kilo per bukk. Overliggeren, som er laget av slagfast plast, har dessuten en god bredde. Det er med på å gi ekstra stabilitet til f.eks. plater.

Det mest imponerende er likevel den lette ut- og sammenbrettingen. Selvfølgelig i tillegg til det smarte systemet der to bukker kan settes sammen til én kompakt enhet - bare til å henge over skulderen. Prisen er ca 600 kr for et sett.

Kompakt og praktisk system fra Stanley. To stk. utbrettsbukker kan settes sammen til én enhet.

Stige og bukk i ett

Wibe arbeidsbukk 5000+

Det er sterke aluminiumsprofiler som sørger for stabiliteten og robustheten på Wibes ministige/arbeidspall 5000+. Derfor veier modellen med fire trinn heller ikke mer enn 12,3 kg. Fordi den også er utstyrt med et praktisk håndtak, er den enkel å ta med på farten. Trinnene på stigen er laget ekstra dybe (250 mm), samtidig som trappen har en stigning som en vanlig trapp. En krok låser pallen når den er brettet ut. Dette gjør den ekstra trygg å bruke. Prisen er cirka 3000 kroner.

Den kraftige aluminiumsprofilen gir stabilitet uten å gjøre arbeidspallen tung.

Fleksibel bukk

Stanley 2-veis justerbar bukk (1-70-559)

Det er mange justeringsmuligheter på Stanleys siste tilskudd av fleksible bukkesystem. I tillegg er bæreevnen hele 450 kg per par, selv om de er laget av plast. Bukkene kan justeres i både høyde og bredde. Det gir mulighet til å justere arbeidshøyden mellom 76 og 89 cm, og øke bukkens bredde fra 71 til 116 cm. De medfølgende V-beslagene gjør det lett å holde rør, og en sammenslått bukk tar ikke mer plass enn 7,4 cm i bredden. Prisen er cirka 800 kroner for et sett.

Stanleys nye bukk er justerbar i både høyden og bredden, og kan til og med holde rør ved hjelp av to smarte V-endebeslag.

Klarer også plater

Altrex X-Pro

Ca 3000 kroner for en “liten plasttrapp” kan høres ut som en heftig pris, men når det gjelder X-Pro fra nederlandske Altrax, kan pengene vise seg å være godt investert, selv om du også må lete litt på nettet for å få kjøpt den - kanskje du også må utenlands. Kombinasjonen av trapp og bukk er i hvert fall smart, og det er veldig praktisk at du kan bruke den både oppreist og liggende. X-Pro-bukken er dessuten utstyrt med V-formede rørholdere og sklisikre føtter.

Legger du trappestigen ned på siden, har du plutselig en effektiv arbeidsplattform til f.eks. utskjæring av plater. Når stigen/bukken skal ryddes vekk eller transporteres, er den bare til å klappe sammen og ta med under armen.

Akkurat nå leser andre ...